Vi har nerver til å forkynne når vi er en gjerningsmann om miljøforurensning

Utstedt av Brev til forfatteren For 10 timer siden

Del denne artikkelen:

Skrevet av Jean-Michel Pavier

Etter å ha lest artikkelen din (Forsvarere av den norske SWF i Norge) som siterte deres finansminister John Dor Sanner som latter, uttalte han: «Vi kan ikke ignorere miljø-, sosiale og styringsspørsmål og strenge etiske retningslinjer.»

Som vi ofte blir fortalt om Norges grønne sertifisering, bør vi verden rundt prøve å følge den – men alt er bare en kanal.

Mer enn 99% av Norges kraftproduksjon kommer fra vannkraft. Det er imidlertid på tide å ta et helhetlig syn. Norge har mer olje per innbygger enn de fleste land. Det meste av olje og gass som produseres i Norge brukes ikke hjemme, men eksporteres. Dette landet er faktisk en av verdens ledende eksportører av fossilt brensel, og hjelper dermed til å øke forurensningen.

Likevel har Norge fortsatt gallen å forkynne for oss og hevder at den er grønn. Så hvorfor skal vi bøye oss for viljen til forurensende nasjoner og lukke kullgruver og kraftstasjoner og skyte tusenvis?

Greta Dunberg fra Sverige er med, hun foreleser og peker fingre i andre deler av verden, men forteller oss aldri om Norge. Jeg vet at hun har en barriere, men er hun døv og blind?

Stjerne

READ  Alpint: Corinne Sutter på scenen i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *