Vi snakker om «den største restruktureringen i selskapets historie».

Aldis omsetning rapporteres å ha økt i 2022, men supermarkedskjeden taper fortsatt terreng operativt, skriver Handelsblatt. Ifølge denne tyske forretningsavisen står selskapet overfor et «betydelig kostnadsproblem». Aldi har ikke kommet med noen offisiell kommentar.

I Tyskland vil kanalen fortsatt bringe inn overskudd, men mye mindre. På den annen side ble det registrert negative tall i Frankrike og Danmark. I Danmark har Aldi solgt butikker til konkurrenter, men i Frankrike ønsker lavprisforretningen å fortsette.

Det er ingen informasjon om Belgia

Detaljer om Belgia er ikke kjent. I forrige måned slo belgiske fagforeninger alarm om et mulig kostnadskutt, noe ledelsen avviste.

I tillegg, ifølge Handelsblatt, skulle planen om å overta Aldi Süds datasystem også bli kansellert. Aldi Nord og Süd-filialer foretar felles innkjøp av noen av sine varer, og det felles datasystemet skal lette denne prosessen. I følge Der Spiegel skulle Northern Branch forlate dette prosjektet på grunn av programmets «ufleksibilitet».

«Den største omstruktureringen i historien»

Også ifølge Handelsblatt jobber Torsten Hufnagel, leder av Aldi Nord, for tiden med «den største restruktureringen i selskapets historie» som svar på disse spørsmålene. Målet er å bli mer effektiv.

READ  Hvorfor 5G kan forstyrre flytrafikken

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *