– Videregående ikke stengt – VG

Fylkesstopp: Tonje Brenna (Ap) er styreleder i fylkestinget i Wigan County (tidligere Agarshes, Buskerud og Ostfold). Fylkeskommunen er skoleeier og ansvarlig for videregående skoler i Wickon. Foto: Wither Root, NDP

– Det er noen misforståelser rundt dette. Vi sier det Nei. Tonje Brenna (Labour), styreleder i Wigan County Council, sier videregående skoler vil være stengt fra mandag. Mange følte at nyheten torsdag fra landets største distrikt var en ny nedleggelse av skolen.

Direktør Heke Nilsson i Utdanningsdirektoratet var en av respondentene Wigans kontakt om kommende aktiviteter I videregående skoler i Greater District med en befolkning på over 1,2 millioner.

– Beslutningsmakten hviler på de lokale helsemyndighetene. Men vi er bekymret for at det blir klart hvilke vilkår som gjelder. Forskriften sier at nedleggelse av skoler ikke skal brukes som et generelt forebyggende tiltak, Nilsson V.G.

Han ba skoleeieren, som har tilsyn med fylkesmennene i Oslo og Wieken, om å forhøre seg om hva Wieken fylkeskommune faktisk har bestemt.

Les mer

Studentmassen i Waikato krever at eksamen avlyses om våren

Utdannelsesdirektør: Heck Nilsson er direktør for Statens utdanningsdirektorat. Foto: Derje Peterson, NDP

Les mer

Oslo-studenter er fortsatt borte fra skolen – primær med bønner til foreldrene

Bakgrunnen for dette ble kringkastet i media torsdag, i en uttalelse fra Donje Brenna, styreleder i fylkestinget og leder av Federal Crisis Administration i Wicken:

«Hvis det røde nivået er at undervisning i videregående skoler hovedsakelig foregår digitalt, og studentene ikke trenger å gå på skolen.»

Les mer

Norges største distrikt: introduserer rød skala for alle videregående skoler

Brenna presiserer hva som er viktig nå:

– Mange studenter foretrekker digital undervisning hjemmefra. Men dette vil variere mellom skolene. På en skole med mange yrkesfag, hvis de anses som den beste løsningen, kan elevene gå enda viktigere på skolen. Den beste lederen valgt i det store distriktet sier at bare lokale skoler vurderer tiltak mot epidemisituasjonen.

Oslo og Wigans distriktsguvernør, utdannelsesdirektør Gret Howde Bar, kontaktet torsdag ledelsen i Wigan for å forhøre seg om en ny skolestenging hadde blitt innført – i strid med retningslinjene.

– Jeg kontaktet administrasjonen i Wigan fylkeskommune torsdag, etter medieoppslag om nedleggelser av skolen. Jeg ble forsikret da jeg fikk forsikringer om at videregående skoler ville stenge at de ikke forklarte det røde nivået. Hvis dette skal skje i praksis, må vi be om det underliggende skriftlige beslutningsgrunnlaget for det, sier Bar VG fredag ​​morgen.

Les mer

Anbefaler rødt nivå i videregående skoler

Heck Nilsson, utdanningsdirektør i Utdanningsdirektoratet, sier situasjonen krever at skolene kjemper.

– Jeg liker å ha så mye respekt for det som gjøres lokalt. Men det kan være utfordrende å forstå hvilke regler som gjelder. Så torsdag ettermiddag sendte vi en stor mail med regler og retningslinjer til alle barnehager og skoler. Det sier at det røde handlingsnivået er nok til å takle situasjonen som nå har ført til den voksende epidemien, sier Nilsson og understreker det røde handlingsnivået. Nei. Skolestenging er inkludert, men er heller et skritt i riktig retning for å holde skolene åpne.

– Mye Studenter, Er lærere og skolepersonell bekymret for å bli smittet og spre sykdommen til mer åpne skoler?

– Ja, jeg forstår denne bekymringen veldig godt fra skolens ansatte og studenter. Men vi har et godt kunnskapsgrunnlag om smitte i barnehage og skole. Kunnskapsbasen påpeker også at lærere er mindre utsatt for smitte enn andre bransjegrupper, svarer Nilsson.

Svar: Solvek Shides har vært distriktspolitiker i Agarsha (nå Viken) i mange år og representerer nå fylket på Stortinget for Weinstra. Foto: Khair Olson, NDP

Les mer

Kommuner som ikke er smittet, ansetter helsesøstre i Corona

Av 1620 infeksjoner mellom 13–19 år fra utbruddet til slutten av oktober, rapporterte mindre enn 6 prosent skolegang som et utbrudd. Uptonboston.

Det viser merknaden torsdagSmitte av unge mennesker i NorgeOffentlig fra National Institutes of Public Health (NIPH).

Soulwick Shides (V), en sorteringsrepresentant fra Wigan, var en av dem som var sjokkert over Wigan-ledelsens budskap til videregående skoler. Han husker å ha erfaring med å løpe på rødt nivå før videregående skoler og at det ikke refererer til lukkede skoler.

– Skoler kjører på rødt nivå i vår, så de har erfaring fra dette. Å ha et spesifikt fysisk oppmøte på skolene er veldig viktig for studenter på videregående skole. Dette er spesielt viktig for studenter i yrkesfag. Mange unge blir rammet. Overdreven ensomhet, hjemmeundervisning og null fysisk forsyning setter flere mennesker i fare for evakuering, sier Shides VG.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *