Vil metaverset klare å smelte sammen med Internett?

Med bruken av Web 3.0 er metaverset den andre store innovasjonen som er sett på Internett dette tiåret. Dette prosjektet er startet av giganten Meta, i samarbeid med oppstartsbedrifter spesialisert innen nye teknologier. Utviklingen av metaversen i dag møter imidlertid store hindringer. I tillegg kommer mange økonomiske og konseptuelle problemstillinger. Konverteringen av Internett til metaversen er fortsatt svært problematisk for øyeblikket.

For øyeblikket kommer metaverset sakte til live under impulsen fra Meta og dets partnere. Utviklingen av dette prosjektet er betrodd av den kaliforniske giganten til Reality Labs-divisjonen, men hendelsesforløpet går ikke etter planen for øyeblikket. Resultatene som er oppnådd de siste månedene ligger godt under målene som ble satt ved inngangen til året..

I følge informasjon publisert av Wall Street Journal, Metas Horizon Worlds registrerer mindre enn 200 000 brukere slutten av oktober og begynnelsen av november 2022. Dette er godt under prognosene satt tidlig i 2022. Faktisk hadde Metaverse Launchers 500 000 aktive brukere i slutten av desember. Situasjonen er imidlertid langt fra rosenrød for øyeblikket. De kolossale utgiftene og forsinkelsene registrert i utviklingen av dette prosjektet i dag reiser mange spørsmål blant observatører. På sin side er investorene alvorlig bekymret for de økonomiske tapene knyttet til utviklingen av Facebooks digitale verden.

Metaverset kommer i form av et virtuelt univers kalt «Horizon Worlds» etter giganten Meta. Horizon Worlds ble lansert i desember 2021 og hadde som mål å gi alle sjansen til å ha en full digital tilværelse i bytte mot en kolossal investering fra Meta-gruppen. Dessverre forblir resultatene registrert så langt anekdotiske og godt under forventningene.

Horizon Worlds-appen er ikke overbevisende

Mangelen på konkurranseevne til Metas Horizon Worlds-app ser ut til å være knyttet til vanskeligheten med å overbevise nye medlemmer. Faktiskde aller fleste brukere bestemmer seg for å forlate applikasjonen etter 1 måneds bruk. Dette fenomenet er opphavet til stagnasjonen av antallet mennesker som virkelig er interessert i dette konseptet.

READ  Cruise verden | Oppdag den nye og attraktive Royal Caribbean-serien ...

Derfor klarer ikke Horizon Worlds å overbevise et betydelig antall mennesker for øyeblikket. På den annen side har appen vanskelig for å smelte sammen med internett. Imidlertid kan en harmonisk operasjon mellom disse to komponentene i det digitale universet være en kraftig spak for å fremme utbredt bruk av metaversen. Derfor utgjør disse få punktene som er tatt opp en tankevekker for initiativtakerne til prosjektet.

Noen tar også opp mangelen på estetikk til de grafiske representasjonene av karakterene som finnes i denne virtuelle verdenen. Faktisk har noen avatarer ikke ben. På samme måte er ikke VR-headsettene utgitt av Meta mye mer tiltalende. Kort sagt, det er fortsatt mye å gjøre på dette nivået for å forbedre konkurranseevnen til dette virtuelle universet som er Horizon Worlds.

Enorme utfordringer venter på Internetts oppslukende fremtid

I dag merker observatører en mistillit til visse aktører angående begrepet «metavers». Om prosjektet vakte stor entusiasme ved oppstarten, må nå samarbeidspartnerne se virkeligheten i øynene. Metaverset har vanskelig for å påtvinge seg brukere og slå seg sammen med Internett. Drevet av Meta, står Web3-spillere overfor enorme utfordringer for å lukke denne kløften. Uansett, metaverset ser fortsatt ut til å ha en lys fremtid foran seg til tross for de nåværende vanskelighetene gitt interessen til visse spesialiserte start-ups i dette prosjektet.

Les flere artikler om DigiTechnologie:
– Oppdag det franske virtuelle universet Mira, Klikk her
– Horizon Worlds tilgjengelig uten VR-headset, Klikk her
– Mulig udødelighet i digitale verdener, Klikk her

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *