Vil rentene gå opp igjen i år? | Økonomi

spareguideEtter å ha truffet et historisk lavt nivå i flere år, kan rentene stige igjen. Den europeiske sentralbanken forventes å heve renten til 1,25-1,50 % innen utgangen av året. Du kan også se det på sparekontoen din. Hva forventer de ulike bankene? Finnes det virkelig sparekontoer som gir mer enn lovlig minstesats? spareguide gjennomgå dette.


I samarbeid med Guide-epargne.be


Sist oppdatert:
12:31

Ifølge Johan Thijs, administrerende direktør i KBC, vil sparerentene sannsynligvis stige dersom Den europeiske sentralbanken (ECB) fortsetter å heve innskuddsrenten. Dermed motsier det Marc Rezier, president i Belvius. I forrige uke sa sistnevnte at spareratene ikke ville øke før året er omme.

Sparesatsene avhenger i stor grad av den europeiske sentralbankens kurs. KBC forventer at sistnevnte vil nå 1,25-1,50 % innen utgangen av året, selv om Thijs umiddelbart vurderte sin uttalelse: «Dette er fortsatt en forretningsbeslutning.» Dermed indikerer det at sparerentene ikke kun avhenger av ECB-renten.

Faktisk, mens de venter på å holde tritt med markedsrentene som stiger og holder sparerentene og terminrentene lave, øker bankene sine fortjenestemarginer. Belvius ønsket ikke å svare på KBCs syn.

pumper: Her er hvor mye penger du ville ha tapt nå hvis du hadde satt €25 000 inn på en sparekonto for 5 år siden.

liten margin

ING er også fortsatt forsiktig i denne forbindelse. Ifølge talsperson Jan Putet, «For øyeblikket er det ikke å øke spareratene på agendaen.» Beslutningen om takster avhenger av flere faktorer; Ikke bare stol på ECBs markedsrente.»

BNP Paribas sa også at bankene ikke har mye rom for å heve rentene i dag. Faktisk er sparerentene ikke individuelt knyttet til ECB-renten. Andre faktorer, som kostnadene bankene har for å finansiere langsiktige lån, spiller også en viktig rolle. I dag er det nettopp disse kostnadene som skaper en margin som fortsatt er svært smal for bankene å vurdere å sette opp renten.

READ  Jeg har fått nok av disse praksisene.

Tips: Noen banker gir enda mer enn den lovlige minstesatsen. Finn ut hvilke sparekontoer som for øyeblikket betaler de beste prisene her.

Forvent

For øyeblikket kan en økning i sparerentene med umiddelbar virkning føre til tap for bankene. Faktisk må de betale 0,11 % rente for hver euro som settes inn på en sparekonto og 0,33 % bankskatt. Når den europeiske sentralbanken hever renten til 0,44 %, vil ikke bankene pådra seg tap dersom sparerentene øker.

På begynnelsen av sommeren håpet endelig sparerne å få god avkastning på sparekontoene sine. ECB hadde hevet innskuddsrenten med 0,5 prosentpoeng til 0 %, hvoretter bankene ikke lenger trenger å betale strafferente dersom de legger for mye penger hos ECB. Så det første skrittet er allerede tatt.


Les mer på Guide-epargne.be:

593 millioner euro med passive eiendeler venter på eieren

På daglig basis forsvinner mer enn én bankfilial i Belgia

Noen måneder før kontoene ble avsluttet: 82.000 Rabobank.be-kunder gjenstår

Denne artikkelen er brakt til deg av vår partner Guide-epargne.be. Guide-epargne.be er en uavhengig sammenligning av bankprodukter og streber etter konkurransedyktige priser så vel som bedre priser.

READ  Den europeiske sentralbanken tør spørre om stimulansen til krisen kan reduseres: den økonomiske uken

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *