Viya, den kinesiske influenceren med 110 millioner abonnenter, forsvinner fra internett

Beijing ble bøtelagt med 210 millioner dollar for skatteunndragelse, før de forsvant fra sosiale medier.

Avis tid Influencer Huang Wei, som satte henne på listen over de 100 mest innflytelsesrike personene i 2021, var en ekte stjerne i Kina. Hun var kjent under pseudonymet Viya, og var en av Home Shopping 2.0-avatarene med nesten 110 millioner abonnenter. fikk kallenavnet “Dronningen av e-handel og sendes direkte».

meteorisk stigning

Hun startet sin karriere som sanger takket være TV-konkurransen Super Idol. Veldig raskt flyttet jeg inn i netthandelens verden og åpnet en kjede med butikker i Kina. Hun hadde mer enn 80 millioner følgere på Taobao, Kinas ledende e-handelsside, og 18 millioner på Weibo, en kinesisk mikrobloggside.

Viya har jobbet med globale selskaper og merkevarer, inkludert Tesla, for å lansere og selge produkter online. En av rekordene hennes ble satt på Singles’ Day i november 2019, da hun solgte nesten 1,8 milliarder dollar i varer på en natt.

Standard bot

Mandag 20. desember kunngjorde den kinesiske regjeringen at den kinesiske influenceren Huang Wei hadde fått sanksjoner for ikke å avsløre inntekter fra hennes direktesendinger mellom 2019 og 2020. Ifølge pressemeldingen fra statsadministrasjonen skal influenceren ha unnlatt å erklære 110 millioner dollar. Den sosiale mediestjernen ble beordret til å betale 1,341 milliarder yuan, eller 210 millioner dollar, en rekordhøy.

Etter det kinesiske myndighetsorganets kunngjøring ba Huang Wei offentlig om unnskyldning for sin personlige konto på Weibo. Influenseren erklærte seg “alvorlig skyldig” og gikk med på å betale boten i samsvar med arrangørens avgjørelse. I brevet hennes bemerket hun: “Ondskap er ond, og jeg er villig til å bære alle konsekvensene av min feil.”

READ  Her er fordelene med denne nye tjenesten

Mannen hennes, Dong Haifeng, ba også om unnskyldning på sin personlige konto på Weibo: “Jeg hjalp ikke Viya med å gjøre en god jobb. Jeg føler meg veldig skyldig. I tillegg til å be om unnskyldning til offentligheten, må jeg også be om unnskyldning til min kone, Fia.»

Huang Weis kontoer på Taobao Live, Weibo og Douyin, den kinesiske versjonen av TikTok, var ikke lenger tilgjengelig på mandag.

Fordømmelsen kommer midt i et klima med kinesisk regjeringsledet undertrykkelse av påvirkere og distribusjonsgiganter som Alibaba. I 2021 ble nesten 20 000 influencer-kontoer slettet for å ha “”Legge ut falskt og forurenset innhold på Internett».

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *