«Vladimir Putin slapp unna et attentatforsøk for to måneder siden»

Kan Vladimir Putin ha vært målet for et attentat? Det opplyste sjefen for den ukrainske etterretningstjenesten Grilo Budanov mandag. Ifølge ham ville det «mislykkede forsøket» ha funnet sted i Kaukasus, som ligger ytterst i sørøst i Europa og Vest-Asia.

«Det har vi rett og slett fått beskjed om.kunngjorde han i et intervju med Ukrainas «Pravda»-medier. «Drapsforsøket mislyktes, men det skjedde faktisk. Det var for to måneder siden.»

«Vladimir Putin vil tape mer enn å vinne denne krigen.»

Hele intervjuet sendes i sin helhet tirsdag 24. mai.

Med unntak av det mislykkede attentatforsøket, har helsen til den russiske lederen vært gjenstand for debatt de siste ukene. Tidligere denne måneden sa Kyrilo Putanov at Vladimir Putin var «alvorlig syk». Rykter om helsen hans புழங்குகின்றன. Nylig kastet han opp midt under et møte med Russlands president Sergei Semasov.

Hvem skal erstatte ham?

Hvis Vladimir Putin dør, vil den russiske regjeringen ta kontroll over landet fra januar 2020. Putin er den som vil ta kontroll over den russiske regjeringen hvis han dør eller blir inaktiv. 90 dager eller til det avholdes valg i hans sted. Mange medier melder at den 56 år gamle mannen er «myk» og «fri for makt eller ambisjoner». Det er derfor et annet navn har vært i omløp siden 2008, den nåværende sekretæren for det russiske sikkerhetsrådet, Nikolai Badrushev.

READ  "Ofrene har blitt torturert i lang tid"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *