«Vladimir, svar oss!»: Russlands presidents reaksjon på bekymringer fra militære koner og mødre

I flere uker har videoene deres oversvømmet det russisktalende Internett: mødre og koner til russiske soldater mobilisert for å kjempe i Ukraina samles over hele Russland for å kreve at president Vladimir Putin oppfyller løftene sine.

Etter at Kreml beordret en delvis demobilisering i september, lovet det at hundretusener av vernepliktige skulle gjennomgå solid opplæring, få bedre utstyr og ikke bli sendt til frontlinjene.

Men flere brudd ble registrert: død før mobilisering; mobilisering av uegnede menn, fedre til store familier eller svært gamle; Mange veteraner mangler tilstrekkelig utstyr og militær trening.

Denne irregulære mobiliseringen tvang myndighetene til å innrømme «Feil»Bekymring spredte seg blant pårørende til soldater sendt til Ukraina.

Denne bekymringen, som risikerer å tæres ut i misnøye, setter Kreml i en delikat situasjon: Hvis myndighetene ubønnhørlig undertrykker ethvert spørsmål om angrepet i Ukraina, er ordet til soldatenes koner hellig og fengslingen deres vil sjokkere Russland.

Som et tegn på at regjeringen tar dette på alvor, sier Mr. Putin skal møte mødrene til soldater som er utplassert til Ukraina for første gang på fredag. Men noen pårørende forventer allerede et nøye koreografert møte uten å diskutere fordelene.
Mr. Putin vil møtes «Mødre kommer ut av skjorten hans, stiller de riktige spørsmålene og takker ham som alltid»Olga Sukhanova angrer, moren til en ung mann som gjør sin militærtjeneste.

«Problemløsning»

«Vladimir Vladimirovich, svar på spørsmålene våre!»Det starter med denne kvinnen som vil sørge for at hennes 20 år gamle sønn ikke blir sendt ulovlig til fronten eller til den ukrainske grensen, hvor bombene også faller.
Hun tok en spesiell reise til Moskva fra byen Samara, 900 km østover, i håp om å bli mottatt av Kreml. forgjeves «Jeg ser for meg at de er redde for at vi skal stille ubehagelige spørsmål. Men vi må ta tak i problemet!».

Svar fra Vladimir Putin

READ  Uvanlig innlegg: Dette israelske jordbæret er det største i verden (video)

Russlands president Vladimir Putin fredag ​​under et møte med mødre til soldater stasjonert i Ukraina. «Del smerten» De som mistet sønnene sine ba dem om ikke å tro på «løgner» om den militære operasjonen.

«Jeg, personlig, og alle landets ledere, vil at dere skal vite at vi deler denne smerten. Vi vet at ingenting kan kompensere for tapet av en sønn.»MR. Putin så alvorlig ut.

Han sa at morsdagen i år vil bli feiret i Russland på søndag «Følelser av angst og bekymring», Blant de berørte kvinnene inkludert «Tankene er hos guttene deres».

«Livet er mer komplisert enn det du ser på TV eller på Internett, og du kan ikke tro noe. Det er mye feilinformasjon, bedrag, løgner,» Mr. Putin kom med kunngjøringen foran veteranenes mødre. «Dette har alltid vært tilfelle, men tatt i betraktning moderne teknologi har det blitt enda mer merkbart og effektivt.»Han fordømte videre «Informasjonsangrep». Avklaringen gjenspeiler lover som er vedtatt siden starten av offensiven i Ukraina. «Fake News» Hæren eller «Respekt».

Be om kontoer

Den russiske presidenten vet hvor følsomt spørsmålet om soldatenes pårørende er.
Da den russiske ubåten Kursk sank i august 2000 og drepte 118 av mannskapet, ble han sterkt kritisert og anklaget for treg reaksjon. Så ga han den første vrien til media.

Under de to krigene i Tsjetsjenia gjorde bevegelsen til soldatenes mødre makthaverne flaue og forsterket en følelse av misnøye i det russiske samfunnet.
Denne gangen, overfor et miljø med økt undertrykkelse, stilte protestene fra soldatenes koner og mødre ikke direkte spørsmål ved angrepet i Ukraina, men noen fordømte forholdene der deres slektninger ble sendt dit.

READ  Ivanka Trump og Jared Kushner tjente minst $ 24 millioner i sitt siste år i Det hvite hus

Deres status som mødre og koner til vernepliktige menn som dro for å tjene landet gir dem legitimitet og beskyttelse mot forfølgelse, noe som gjør dem mindre sannsynlig å bli behandlet som vanlige fiender.
I det russiske samfunnet, «Kvinner har en ubevisst følelse av rettighet» Å holde makten ansvarlig, bemerker Alexey Levinson, en sosiolog ved det uavhengige Levada-senteret.

Disse kvinnene «Regjeringen må oppfylle sin + kollektive far + funksjon av mobilisert», Han legger til. «Når regjeringen eller militære befal ikke oppfyller sine plikter, hevder kvinner.»
Foreløpig er bevegelsen mangfoldig, ikke integrert. Anrop fra sørgende slektninger sendes på sosiale nettverk, der uformelle grupper samles rundt galionsfigurer.

Dette er tilfellet med Olga Sukhanova
I et miljø med intens undertrykkelse frykter andre kvinner at de ved å snakke med pressen vil komme i mer problemer eller forverre situasjonen til de som står dem nær, spesielt utlendinger.

— Vi har sendt offisielle brev til myndighetene.En av dem skrev på betingelse av anonymitet til AFP. «Det er ikke journalister som skal få våre menn ut av skyttergravene, og vi ønsker ikke å skape problemer for dem.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *