VM 2022: Den tidligere danske statsministeren gikk ikke upåaktet hen under kampen mellom Danmark og Tunisia.

Denne tirsdagen 22. november møter Danmark Tunisia i en VM-kamp. Kampen endte 0-0. Under kampen vendte kameraene seg mot den tidligere danske statsministeren, som hadde på seg en blå kjole som minner om regnbuens farger, som symboliserer LHBTQ+-flagget. Med denne gesten ønsket Helle Thorning-Schmidt å støtte LHBTQ+-miljøene, hvis rettigheter blir krenket i vertslandet. Spesielt Qatar kriminaliserer likekjønnede forhold. Tidligere på dagen la han også ut et bilde av seg selv med «One Love»-coveret.

VM 2022: Tysk forbund vurderer appell til FIFA om «OneLove»-armbånd

Under hennes Instagram-innlegg skriver Helle Thorning-Schmidt: «Jeg snakket med aktivister fra LGBTQ+-miljøet i Qatar og fikk stor innsikt i ting vi kan gjøre for å hjelpe dem. Jeg støtter fullt ut de syv lagene som ikke bruker håndskjold gitt de strenge FIFA-sanksjonene. Det beste vi kan håpe på nå er at ett av de syv lagene vinner denne trofeet«.

Syv europeiske lag (Belgia, Nederland, England, Danmark, Tyskland, Frankrike, Sveits, Norge, Sverige og Wales) planla å bære fargede armbånd til støtte for inkludering og mot diskriminering. Trusselen om «spillforbud». FIFA har annonsert at spillere som bruker gule kort vil bli utestengt.

Helle Thorning-Schmidt er ikke den eneste som trosset FIFAs instruksjoner. Tidligere Arsenal-spiller Alex Scott bar også det berømte armbåndet under kampen mellom England og Iran.

READ  Gjenger på Tomorrowland for å rane festivalgjengere: «De beveger seg, svært organiserte og er ikke der for å danse»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *