Voksende grønne i Tyskland har trappet opp valgkampen ved siden av Merkel Tyskland

Fem måneder før det nasjonale valget er et grønt parti som en gang formet seg som opprører i tysk politikk i en uvanlig respektabel posisjon.

Partiets holdning til stemmeseddelen – bare 21-23% av stemmene – er at den mandag for første gang i sin 41-årige historie vil nominere en kandidat til president. Videre vil kandidaten ha en realistisk mulighet til å fylle en høy posisjon i tysk politikk innen utgangen av dette året.

Et parti som en gang ble vanæret av dårlige konferanser og ideologiske kamper, går inn i den varme fasen av valget med unaturlig solidaritet med sin nærmeste rival, den konservative CDU / CSU. Å rive seg fra hverandre Over kandidatens egen vilje.

Møteleder for Miljøpartiet De Grønne, Robert Hebeck og Annalena Bairbach, som vil bli introdusert som partiets presidentkandidat, skaper et bredere kulturskifte i partiet, som først kom inn i Bundestack i 1983.

“Moderne grønne er komfortable med ideen om politisk makt, og de vet at de må gå til det politiske senteret for å få det,” sa Wolfgang Merkel, en statsviter ved Humboldt-universitetet i Berlin.

“De er veldig profesjonelt organisert og behandler seg selv med den utstrålingen av ansvar man kan forvente av et parti som allerede har makten,” sa Merkel. “De grønne var som de alltid har vært på jakt etter et program. Nå er de et parti, det ser ut som fremfor alt.”

I motsetning til da Miljøpartiet dannet en regjering med Heckhard Schrders sosialdemokrater fra 1998 til 2005, fordypet dets frontlinjebiografier seg ikke i motkulturell politikk i studentbevegelsen fra 1968.

Barbaugh, 40, har bakgrunn fra folkeretten og har tilbrakt år bak kulissene på partiets klima og utenrikspolitikk. Hebek, 51, var en diktoversetter, romanforfatter og filosof som fungerte som Shellswick-Holsteins visestatsminister mellom 2012 og 2017.

READ  To uker etter at George Floyd ble dømt for drap, går Derek Chou til en ny rettssak U.S. nyheter

Partiet deres er mer utdannet, kulturinteressert og komfortabel middelklasse enn forgjengerne – partiet for vinnerne av globalisering, sier noen kritikere. Selv om det ofte er mindre enn de tyske partiene, er det stort sett hvitt: 15% av delegatene har innvandrerbakgrunn, den nest høyeste prosentandelen etter venstresiden.

De Grønne sklir til det politiske senteret begynte i løpet av den siste makttiden, som ikke gjorde lite for å mobilisere mot Schrders arbeidsmarkedsreformer og bidro til å sende tyske tropper til Kosovo.

Men den tektoniske endringen forårsaket stor friksjon mellom partiets praksis Er ekte Og venstresiden Møter Fraksjonene kulminerte i bombingen av daværende utenriksminister Joshka Fischer på en spesiell partikonferanse i 1999 til støtte for hans engasjement i militæret.

Under ledelse av Barbach og Hebeck, The Fatle Har blitt stille til den uhørbare tilstanden. Paret har jobbet hardt for å bryte imaget Forbudsfest, Partiet som ønsker å forbedre verden ved ordre.

I kampanjesporet for det bayerske statsvalget i 2018, har Hebeck opprettet en plattform som begynner med klagen over forbrukerens absurditet som eier sin egen elektriske opplæring i hvert hjem, et verktøy som neppe vil bli brukt i mer enn noen få minutter i levetiden. Hebecks Punchline: Selv kjøpte han elektrisk trening i bursdagsgave til hver av sine fire sønner.

Budskapet var klart: her later ikke et parti til å være mer iboende dydig enn dets bestanddeler. Med Barbachs ord prøver de nye grønne samtidig å være “radikale og politikere”.

Under opprøret Fredag ​​for fremtiden Hjalp til med å ta De Grønne hovedfokus til den politiske agendaen, og partiet har jobbet hardt det siste tiåret for å utvide sin kompetanse og utvikle ferdigheter som for eksempel Piratpartiets politiker Marina Weissbond.

READ  Uansett anklagen til Donald Trump, sjansene for at han kommer tilbake

Miljøpartiets grønne eksperter deltar i politiske samtaler om digitale rettigheter, epidemihåndtering, økonomisk reform og sikkerhetspolitikk.

“Grønne er aldri et parti som bare bryr seg om miljøet,” sa Ulrich Schultz, journalist og redaktør i avisen Toss. Kraften til grønt (“Green Power”), en bok om nye greener. “I begynnelsen av årene skisserte de også ideer om nedrustning, alternativ økonomi og kvinners rettigheter. Men nå er De Grønne-rapporten et fullverdig supermarked.”

Denne omfattende appellen gjenspeiles også i velgernes alder. Da partiet først kom inn i det tyske parlamentet, kom de fleste av dets stemmer fra 18- til 24-åringer.

Imidlertid, siden 2004, sin sterke støtte i valg over hele landet Kommer fra seksjon 49-59, Selv om partiet ikke har mistet kontakten med yngre velgere: i EU-valget i 2019, Grønn Det var det mest populære partiet blant alle gruppene under 45 år. Og siden de under 68 nå er over 70, kan partiet stole på tilhengere på tvers av generasjonsspekteret.

Unge mennesker kan fortsatt ruste når det gjelder valg av presidentkandidat. Barbaugh, som ble født i Hannover i 1980, ser ut til å ha sakte fått et forsprang på sin medleder i fjor.

Ikke bare blant tradisjonelle grønne velgere, har den tidligere trampolisten på rivalnivå hyllet hennes standhaftighet, motivasjon og fullstendighet: sentrum-høyre Die Welt kommenterte nylig at enhver CDU-kandidat vil finne en kvinnelig politiker. ”.

“Som idolet hennes [Angela] Merkel, Barbaugh er en hund, tøff og mer reservert enn de fleste tror, ​​”skrev Ulf Boshard.

Å velge Hebeck som Miljøpartiets Miljøpartiets kandidat i stedet ville bety mindre en annen politisk retning enn en annen stil. Northeasterner fra L பெ beck har konsekvent ikke vært en stor forfatter siden han var med som leder av partiet – som har utgitt to nye sakprosa-titler de siste tre årene – men har utviklet en ny måte for politikere å snakke offentlig: reflekterende men ikke selvsikker, men åpent om sine egne mangler.

READ  Kinarakettens siste krasj: Romfartøy utenfor kontrollen kan krasje i dag

I en nylig lederartikkel for Die Jeet, godkjente den europeiske biopolitikeren Daniel Cohn-Bendit muligheten for at en grønn kandidat skulle vinne valget “hvis han eller hun kan rapportere om en stilendring som følger med politisk endring initiert av Joe Biden, Erdogan, Bolsanaro , Vladimir Putin og Xi Jinping. Transformer deg som gårsdagens mennesker. “

“Gjensidig avtale kan ha mer makt enn disse sterke mennene tror,” sa Cohn-Pendit, en betydelig tilslutning fra den tidligere studentlederen, som gjenspeiler den hektiske aldringen av De Grønne.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *