Vokt dere for denne nye bølgen av svindel som rammer Belgia

En ny bølge av svindel treffer Belgia.

Det er mulig du har mottatt en mistenkelig e-post i løpet av de siste dagene som kunngjør suspensjon av en pakke som er bestemt til deg. Flere lesere har kontaktet oss for å varsle oss om denne nye svindelen.

Metoden er kjent. Svindlere går alltid frem på samme måte: de utgir seg for å være en leveringstjeneste som Bpost, DHL eller UPS, og informerer den «antatte kunden» om at det er en pakke som venter på levering.

I meldingen nedenfor kan vi lese følgende kommunikasjon: «Du har en pakke som venter på levering, bruk koden din til å spore den og motta den.»

Meldingen er skrevet på perfekt fransk og er ledsaget av en «Planlagt levering»-lenke, der Internett-brukeren blir invitert til å legge inn kontaktdetaljer, som deretter kan brukes mot ham for phishing- eller hacking-kampanjer.

E-posten sendes med en «Bpost»-konto som imidlertid bruker en fiktiv adresse. Derfor er det ikke veldig vanskelig å identifisere e-posten som en svindel.

Denne uken ser vi på ulike typer svindel av denne typen i Belgia, alltid med samme tittel «pakkelevering suspendert».

Som alltid, først og fremst, identifiser avsenderen av e-posten for å bekrefte identiteten deres, og klikk aldri på en mistenkelig e-post. Hvis du gjorde dette ved en feiltakelse, husk å endre passordet ditt hvis du skrev inn et nettsteds pålogginger, og hold øye med mistenkelig aktivitet.

_
Følg Geeko videre Facebook, Youtube Y instagram slik at du ikke går glipp av nyheter, tester og tips.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *