VSL vinner Hywind Tampen-kontrakten

VSL, et datterselskap av Bouygues Construction, vil utføre etterspenningsarbeid på 11 flytende betongkonstruksjoner for den flytende vindturbinen Hywind Tampen under kontrakt med Kværner, EPCI-entreprenøren for prosjektet.

Selskapet vil utføre etterspenningsarbeid for halvt nedsenkbare betongkonstruksjoner, noe som vil kreve installasjon av vertikale etterspente strenger i konstruksjoner som er opptil 85 meter lange.

Senene vil være ferdig klargjort og levert til stedet klar for installasjon, noe som vil påskynde installasjonen på stedet, ifølge VSL, som la til at all etterfølgende stramming vil bli gjort fra toppen av betongkonstruksjoner inkludert fuging i en prosess.

Hywind Tampen vil bestå av elleve 8 MW Siemens Gamesa vindturbiner installert på SPAR betongflytende fundamenter, som skal drive Snorre og Gullfaks offshore olje- og gassplattformer utenfor Norge.

Dette pilotprosjektet vil fungere som en testplattform for den fremtidige utviklingen av vindparker ved hjelp av SPAR betongbøyer. Bruk av betong, en forbedret konstruksjonsprosess, med praktisk talt intet vedlikehold, har gjort det mulig for bunnfundamentene til vindturbiner til havs å fremstå som en effektiv løsning for dypvannssteder., Han sa Josep Fabra, Business Development Manager i VSL Wind Energy. «Ettersom vindenergimarkedet blir viktigere med akselerasjonen mot overgangen til grønn energi, har VSL utviklet en robust og unik teknisk løsning for vanskelige installasjons- og miljøforhold.»

Hywind Tampens produksjonsvirksomhet startet i oktober 2020 med kutting av den første stålplaten på Kværner Stord i Norge.

Kværner-kontrakten er verdt ca. 1,5 milliarder kroner (i tillegg til € 146 millioner), og i tillegg til prosjektering, anskaffelse og bygging av flytende betonginfrastruktur, vil selskapet også utføre offshore-operasjoner i et 50/50 joint venture med DOF subsea. Offshore Operations Komplett prosjektledelse, prosjektering, montering, montering av fortøyningssystem, tau-til-felt-enheter og flytende vindturbinenheter i Tampen-området.

READ  Giant sin oppskrift utsolgt ... 27 755 euro!

Hywind Tampen-prosjektet er utviklet av Equinor, og er verdens største flytende vindpark som skal bygges, og den første flytende vindparken som vil gi fornybar energi til olje- og gassanlegg.

Prosjektet, som ligger rundt 140 kilometer fra norskekysten, vil starte i tredje kvartal 2022.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *