Vuelta 2023: Rui Costa vinner etappe 15, Evenpoel slipper unna, men blir sliten

En flott lekeplass for de som ikke kan erobre høyfjellsetapper eller massespurter. Problem for dem: Remko Evenboel kom på scenen igjen da han var dagens første angriper… Hans innsats ga resultater og belgieren ble med på dagens gode utbrudd… 80 kilometer med intens kamp . Fjorten ryttere fulgte ham, inkludert Buitrago, Camna, Costa, Krohn, Denz og Rubio.

Evenboy orket ikke mer

På dagens siste stigning jobbet Evenboel og Beaudraco hardt for å holde et gap på mer enn tre minutter til pelotonet ledet av Caden Groves» Alpesin-gruppe, hvis grønne trøye nå var truet av Remco. Men på den siste stigningen måtte belgieren skli forbi Boutrago og Costa.

På slutten av stigningen kunne Lennard Kamna hoppe, men Evenboy klarte ikke å følge tyskeren. Han falt i den siste nedstigningen før han returnerte til Costa-Peutrago-paret, som ikke samarbeidet. Seieren ble deretter avgjort i en treveis sprint og Rui Costa vant foran Camna og Buidraco, noe som ga Intermarche-Circus-Vandy en verdifull seier.

Evenboel prøvde alt for å komme tilbake til finalen, men han mislyktes på 4. plass, to sekunder bak de tre ledende. Han trøster seg med å øke ledelsen i fjellklassifiseringen.

Bak krysset hovedfavorittene til sluttseieren alle målstreken sammen.

READ  WRC Mexico: Esapekka Lappi tar kontroll, nærmer seg pallen i Theory Neu

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *