«Vulcan Files»: Lekkede dokumenter avslører russiske cyberkrigføringstaktikker

Omtrent 5000 dokumenter avslører at et russisk cybersikkerhetsfirma utvikler verktøy for å utføre store cyberangrep. «Den russiske regjeringen er medskyldig», hevder varsleren.

Un Det internasjonale medieforbundet la ut en etterforskning kalt «Vulcan Files», med henvisning til det russiske private selskapet Vulcan, som avslørte Putins planer for nettkrigføring.

Disse omtrent 5000 dokumentene, datert fra 2016 til 2021, ble levert av en russisk ekspert på nettsikkerhet som var misfornøyd med Russlands aggresjon i Ukraina. «På grunn av hendelsene i Ukraina har jeg bestemt meg for å offentliggjøre denne informasjonen. Selskapet har dårlige hensikter og den russiske regjeringen er medskyldig. Jeg er sint på krigen. Jeg håper du kan bruke denne informasjonen til å vise hva som foregår bak lukkede dører».

Forbundet består av aviser Paper Trail Media Og Der SpiegelI allianse med det The Guardian, The World, Süddeutsche Zeitung Og Washington Post.

Vulcan er et velkjent cybersikkerhetsselskap. Men dokumentene avslører at det utvikler storskala cyberangrepsverktøy. Selskapet ser ut til å stå bak desinformasjonskampanjer og kan eksternt forstyrre sjø-, jernbane- og lufttrafikkkontrollsystemer.

READ  Spektakulære bilder av frosne Niagara Falls

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *