Wagner, som flyktet, ble arrestert av politiet

Tidligere arbeider Den russiske paramilitære gruppen Wagner Hvem skjedde Han flyktet til Norge for ti dager siden Norsk politi meldte om pågripelsen mandag (23. januar) i henhold til utlendingsloven.

«Personen er pågrepet etter utlendings- og utvandringsloven og vurderes for forvaring«I en leir for ulovlige romvesener», sa Jan Andreas Johansson, politimannen med ansvar for immigrasjonssaker, i en e-post til AFP. Politiet ga ikke de eksakte årsakene til arrestasjonen eller ytterligere kommentarer.

Et vitne til krigsforbrytelser

Andrei Medvedev (26) krysset den russisk-norske grensen helt i nord og søkte asyl i det skandinaviske landet natt til 12. til 13. januar, og sa at han var «klar til å snakke om sin erfaring innen Wagner-gruppen,» ifølge hans advokat. For de som etterforsker krigsforbrytelser»

Mannen sier han kjempet i Ukraina i Wagners uniform i fire måneder før han dro i november da den paramilitære organisasjonen ledet av forretningsmannen Jevgenij Prigozjin forlenget kontrakten mot hans vilje.

Han har blitt grillet av norske myndigheter på et ikke avslørt sted siden han kom til landet, og fungert som et verdifullt vitne som kan kaste lys over den paramilitære gruppens brutalitet i Ukraina.

Vilkår for å besøke Norge

Mange eksperter mener at Andrei Medvedev ikke kunne krysse den tungt bevoktede grensen uten hjelp.

Selv forteller han at han i all hemmelighet gikk over den nå frosne Pasvikelva, som markerer den russisk-norske grensen, under kulene til russiske vakter med hunder i hælene. AFP kunne ikke uavhengig bekrefte sannheten av kommentarene hans.

Sikkerhetstiltak er høyt ansett

Andrei Medvedev ble arrestert fordi han nektet å overholde alle sikkerhetstiltak rundt ham, sier advokaten hans Brynjulf ​​Risnes til AFP.

«Det er mye, og han mener det ikke trenger å være det«, han forklarte. «Naturligvis er det tatt mange sikkerhetstiltak og det er vanskelig for ham å følge dem«.»Det er ingen siktelser mot ham«, bemerket han.


ønskerLengre – USA utpekte Wagner-gruppen som en internasjonal kriminell organisasjon

READ  Han har høyden til å spille i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *