Wall Street-børsen: Wall Street åpnet lavere, inflasjonen akselererte i USA

PARIS (Reuters) – New York-børsen åpnet lavere fredag ​​etter publiseringen av en statistikk som viser en bedring i forbruksutgifter og en akselerasjon i inflasjonen i USA i januar, noe som kan støtte scenarioet med å heve renten i lang tid periode. av den amerikanske sentralbanken (Fed).

I tidlig handel tapte Dow Jones 332,34 poeng, eller -1 %, til 32 821,57 poeng, og den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen falt 1,16 % til 3 965,55 poeng.

Nasdaq Composite Index tapte 1,48 %, eller 172,02 poeng, til 11 418,37 poeng.

En time før Wall Street åpnet, sa handelsdepartementet at forbruksutgifter, som utgjør mer enn to tredjedeler av USAs økonomiske aktivitet, steg 1,8 % forrige måned etter å ha falt 0,3 % forrige måned, mens inflasjonsindeksen for personlige forbruksutgifter fulgte tett. Av Fed kom den ut på +0,6 % etter +0,2 % i desember. I løpet av ett år akselererte PCE-indeksen til 5,4 % fra 5,3 % i desember.

For sin del økte indeksen for «kjerne personlige forbruksutgifter» med 0,6 % på én måned og 4,7 % på ett år, tall som er høyere enn Reuters-konsensus og opp fra desember.

I markedene steg renten på amerikanske tiårige obligasjoner med mer enn syv basispunkter, til 3,95 %, og toårsrenten, som er den mest følsomme for inflasjon, hoppet med 10,2 poeng, til 4,79 %.

Teknologi- og vekstaksjer som Tesla, Amazon, Apple eller Nvidia, hvis verdivurdering avhenger av rentenivået, falt fra 1,52 % til 2,63 %. «Teknologi»-indeksen gikk ned med 1,01 %.

ADOBE-aksjen falt 6,40 % som svar på informasjon om at det amerikanske justisdepartementet er i ferd med å blokkere det planlagte oppkjøpet av Figma.

I andre divisjoner tapte Boeing 3,33 % etter å ha midlertidig suspendert 787 Dreamliner-leveranser for ytterligere analyser på et element av flykroppen, mens Warner Bros. Discovery fikk 1,47 % etter resultater for fjerde kvartal.

READ  Jernbanetrafikken mellom Brussel og Ottignies og Nivelles opphørte i begynnelsen av april

* Klikk på for å spore verdier

(Skriv av Claude Shingo, redigering av Kate Enteringer)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *