West Zion Lutheran Church Service and Celebration

West Zion Lutheran Church inviterer samfunnet til å feire sin fortsatte tjeneste med feiring og matservering søndag 29. august kl.

I de siste 150 årene har Kirkens hovedtrekk forblitt: “En familie i Kristus, styrket av tro, og utvidelsen av Kristi kjærlighet til alle.” Likevel er det endringer også. I løpet av de siste to årene har kirken lansert nye organisasjoner for å nå ut til, pleie og vokse trossamfunnet og har økt støtte til lokalsamfunn. Når de feirer fortiden, gleder de seg til fremtiden fordi “Gud fortsatt kaller”.

Deres rike historie begynte da deres forfedre reiste fra Norge til Longhai og Half Townships for å skape et bedre liv. Disse hardt arbeidende innvandrerne hadde noen eiendeler, men kom med en sterk arbeidsmoral, en bibel og deres tro på Gud. En av deres første prioriteringer var å samles i Jesu navn (“Jeg er Jesus Kristus”) og organisere en kirke der de kunne tilbe og arbeide sammen. Sion ble født 22. november 1871 i den norske evangeliske lutherske kirke. Opprinnelig besto rådet av Western District og Eastern District. I november 1883 samlet Sion -menigheten og delte stille og rolig East Zion og West Zion, og sang: “I Jesu navn er alt vårt arbeid fullført.”

Tjenester og menighetsmøter ble holdt i delvis gårdshus og skolehus fram til 1880 -årene da en kirke ble reist i Western District. I 1893 begynte byggingen av en ny kirke 100 fot fra foten av West Zion til toppen av tårnet. Kirken tjente medlemmene godt til dåp, bryllup, konfirmasjoner, begravelser og andre fellesskapssamlinger. Kirken ble revet og den nåværende kirken ble bygget i 1945.

Fram til 1940 -tallet ble alle departementer og virksomheter fullført i Norge. Det er “hjertets språk – språket der en person tenker og ber.” Fra 1932 til desember 1951 var det vanskelig å løse språkproblemet da det ble besluttet å tilby to tredjedeler engelsk og en tredjedel norske tjenester. En endring i den engelsktalende tjenesten skjedde i 1953.

I mer enn 150 år har de vært i tilknytning til søstermenigheten deres, East Zion. En tredje partner, pastoren i Hills Lutheran Church i Swift Falls, ble lagt til for to år siden. Sammen fortsetter dette sterke partnerskapet å tjene befolkningen i Sørpaven og folket i North Swift County i arbeidet og tilbedelsen av Gud.

De siste årene har medført mange endringer i kirken med bruk av teknologi. De brukte den til å streame live sine gudstjenester og daglige bønner. De har brukt Zoom -plattformen til å gjennomføre rådsmøter og bibelstudier. Det er også en mobil prosessor som kan tilby. Deres webside inneholder informasjon, inkludert en lenke til dem Facebook -side. Hvem vet hva de neste 150 årene vil bringe?

De vet at Gud er slik. Han inviterer oss fortsatt til å tilbe og være til stede i samfunnet og i verden.

West Zion Pastor Christopher Federson, Pr. KR Palmer, Ph.D. Lloyd Anderson, Pr. Thomas Hoverston, Ph.D. Gordon Cyverson, Pr. John Malm, Ph.D. Becky Warner, Pr. Jackie Harvestine og Pr. Steve Carmani. De takker sine midlertidige ministre: Pr. Ralph Peterson, Pr. Don Berheim, Pr. Kent Carlinghouse og Pr. Mike Chopland.

Send RSVP for feiringen via Robert Hendrickson (hendricksonfarm@hotmail.com eller 320-808-6620), Connie Williams (gcwilliams@mvtvwireless.com eller 320-843-4417) eller West Zion Lutheran Church Facebook-side.

READ  Internasjonale partnere autoriserer NASAs oppdrag til Mars

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *