WhatsApp: Ble nummeret ditt påvirket av det massive hacket?

Mer enn 3 millioner belgiske telefonnumre er lagt ut for salg på det mørke nettet av en hacker som hevder å ha fått tak i nesten 500 millioner telefonnumre til brukere av tjenesten.

Totalt er ikke mindre enn 3 183 584 belgiere berørt av denne enorme datalekkasjen. De respektive WhatsApp-kontoene har strengt tatt ikke blitt hacket. Dataene kunne ha blitt skrapet av ulike hacks fra andre plattformer og kryssreferanser slik at listen kun inkluderer antall brukere av plattformen.

Og den dårlige nyheten, det er ingen måte å vite om nummeret ditt har blitt påvirket. På den annen side vet vi at omtrent 25 % av kontoene er involvert globalt. I Belgia kan prosentandelen bli enda høyere. Det kan påvirke opptil 50 % av brukerne av plattformen, hvis vi viser til statistikk fra andre involverte europeiske land. Så det er en god sjanse for at kontoen din er en del av partiet.

Mange sikkerheter: 487 millioner kontoer berørt av dette «hakket» er alle aktive. Cybernews undersøkte et utvalg på rundt 2000 numre sendt av hackeren for verifisering. Og faktisk var dette ekte telefonnumre. En annen garanti: stjålne tall er til salgs på det mørke nettet. Du trenger imidlertid ikke bekymre deg for mye: WhatsApp-kontoen din er ikke i fare. På den annen side er det mulig at alt dette vil føre For å sende mange spam-meldinger.

_
Følg Geeko videre FBOg YouTube Og instagram Så du går ikke glipp av nyheter, tester og tips.

READ  Disse sjeldne metallene har eksepsjonelle egenskaper som er avgjørende for den digitale menneskehetens overlevelse

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *