WhatsApp: Kontoer hacket over natten: Forklaringer

En cybersikkerhetsforsker har oppdaget en ny praksis: hacking av WhatsApp-kontoer over natten.

Hackere drar ofte nytte av uforsiktighet eller mistillit til enkelte internettsurfere. Å klikke på en lenke som inneholder et virus, dele personlig informasjon på et falskt nettsted og svare på en falsk konkurranse er alle handlinger som kan forårsake alvorlige problemer. Men å slå av telefonen eller sette den i flymodus vil ikke beskytte deg mot hackingforsøk.

På Twitter advarte en cybersikkerhetsforsker nylig om å hacke WhatsApp-kontoer over natten. Faktisk er det nettopp det faktum at telefonen er hacket som tillater hacking av WhatsApp-kontoer.

Først vil hackeren prøve å koble til WhatsApp-kontoen via personens telefonnummer. Denne metoden innebærer å sende en bekreftelseskode til offerets telefon. Hackeren vil prøve å koble til igjen, denne gangen ber han om en bekreftelseskode gjennom samtalen. Siden personens telefon er slått av eller i flymodus, lagres denne bekreftelseskoden sendt av WhatsApp i taleposten.

Og så overraskende som det kan virke, er hacking av talepost noen ganger ikke så komplisert. I noen land genereres koden for å få tilgang til den som standard av de fire siste sifrene i telefonnummeret. Ved å få ekstern tilgang til taleposten kan hackeren hente koden sendt av WhatsApp og få tilgang til offerets konto. Etter det kan han endre passordet til WhatsApp-kontoen, kontakte forskjellige kontakter for uredelige formål, spre virus eller skadelig programvare osv.

For å unngå denne typen vanskeligheter, anbefaler cybersikkerhetsanalytikeren to ting. For det første er det bedre å endre tilgangskoden for talepost hvis du ikke er sikker. For det andre bør implementeringen av totrinns identitetsverifisering av WhatsApp implementeres som en prioritet. Dette betyr flere begrensninger for å koble til, men også mer sikkerhet.

READ  Bekymringer om Google Photos, den nye brikken for PS5 og slutten av Google Stadia

_
Følg Keiko Facebook, Nettverkslys Og instagram Så du går ikke glipp av nyheter, tester og tips.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *