Wimbledon 2021: Det britiske jokerkortet Emma Radukanu, 18, beseirer Marquette Vondrosova for å nå tredje runde

Plassering: All England Club Datoer: 28. juni – 11. juli
Sikkerhet: Live med omfattende sikkerhet på BBC TV, radio og online BBC iPlayer, Red Button, Connected TV og mobilapp. Fullstendige detaljer Her

Atten år gamle britiske jokertegn Emma Radoukou bedøvet den tidligere French Open-finalisten Marquette Vondrosova i strake sett for å nå den tredje runden i Wimbledon.

Radukanu, som fullførte A-nivåene for to måneder siden, vant 6-2, 6-4.

Rangert som 338. i verden, møter han neste gang Sorana Cyrstia etter å ha beseiret rumenske Victoria Azarenka.

Radukanu, som bare gjorde sin første opptreden på WTA-turnéen i juni, debuterte på Grand Slam.

Men hun sies å være fremtiden for britisk kvinnetennis, etter å ha mottatt en Fed Cup-innkalling tidligere i år, og er fortsatt den eneste kvinnen som er igjen i Wimbledon-trekningen.

Han vil lomme 5.000 115.000 for å nå tredje runde – fire ganger karriereinntekten så langt, 39.558 (£ 28.762).

Radokunu beseiret Russlands Vitalia Diatchenko i første runde onsdag, før tsjekkerne beseiret verdens nummer 41 Vondrosova.

Han har dominert siden domstolen 12. Etter at Vondrosova spilte åpningsservicekampen, vant Radukanu fem kamper.

Emma Radukanu, som nådde tredje runde, vil lomme 5.000 115.000

Dette bedøvet motstanderen hans, som i 22-tiden ofte ristet på hodet i frustrasjon da han slet med å ha til og med den yngste piskesniper på den andre siden av nettet.

Men i det andre settet så det ut til at Vondrosova kom til å gjenvinne kontrollen, og vant de tre første kampene, og nervene gikk inn i Radukanus spill.

Oppmuntret av hjemmepublikummet klarte Radukanu å komme seg tilbake, og hjalp Vondrosova med å trekke seg tilbake to ganger før han sendte en forehand tilbake i nettet for å overlevere Storbritannias seier.

Elena Baldacha er den yngste britiske kvinnen som har nådd tredje runde i Wimbledon siden hun gjorde det i 2002, og er 18 år gammel.

Hvem er Emma Radukanu?

Født i Canada til en rumensk far og kinesisk mor, flyttet Radukanu til Storbritannia i en alder av to år og vokste opp i London.

Først startet han i ballett, og han ble kastet av faren i forskjellige idretter, inkludert ridning, svømming, basketball og co-kart.

Men det var tennis som fikk ham fanget, og Radukanu tok først en tennisracket da han var fem og begynte å delta på Bramley Tennis Academy.

Han er nå en av 12 spillere på LDAs Pro Scholarship Program, sammen med Jack Dropper, Katie Boulder, Aidan McHugh og Francesca Jones.

Han har vunnet tre IDF-grader, og etter å ha fullført A-nivåene i matematikk og økonomi, vil han nå fokusere heltid på tennis.

Rundt BBC - lyderRundt BBC bunntekst - lyder

READ  Fukuoka Saga: Michael Arteta roser Arsenal-ungdom - "ikke vanlig for hans alder" | Fotballnyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *