Wingegard skuffet til tross for familiens suksess i Paris-Nice: «Vi håper å ha litt mer tid»

Det ville utvilsomt være å gå for langt å si at denne opplevelsen ville revolusjonere formelen for gruppetider, men ideen om at Paris-Nice-arrangørene beregner den første og heretter fjerde løperklassifiseringen i hver formasjon ville absolutt være en strek. Skal anmeldes. Sterke menn kan faktisk være på en plattform med en vanskelig slutt for å dukke opp.

«Fremfor alt ønsket vi å ha seks eller syv ryttere fra samme lag på toppen av rangeringen og at det ikke skulle skje noe på tre dager.»Thierry Coveno forklarer grunnlaget for denne innovasjonen. «På samme måte, med en personlig tid, til og med rundt femten kilometer, ville vi ha funnet klatrere på ett minutt og tretti eller to minutter, mens der er alt fortsatt mulig.

Paris-Nice: Jumbo-Wisma vinner lagtidskjøring, danske Magnus Kart i gult

De fleste (løpere, tilskuere, tilskuere) likte det, bortsett fra Jonas Wingegaards Jumbo-Wizma-lag. Men herrene i gult og svart vant denne 3. fasen, men bare litt (med 1 sekund 41/100-deler av et sekund) enn de EF-utdannede amerikanerne som alltid har spesialisert seg i disse kategoriene. De Jonathan Waters-formede rytterne trøstet seg med den gule trøya, ikke engang et sekund slått av denne Magnus Kort Nielsens djevel. Nathan van Huidong med barter mister den flyktige gleden over at Jumbos kampanske soldat vil være verdig alt arbeidet han har gjort i løpet av to sesonger.

«Jeg liker ikke», Mathieu Heijboer, sportssjefen og tidsrittspesialisten i den nederlandske formasjonen, var enig. «Hvis vi hadde tatt tiden til den fjerde personen, ville vi ha oppnådd større suksess.

Det var en oppdagelse som Jonas Wingegaard, vinneren av Touren, alltid delte, selv om han var hans likemann, aldri bannet eller bannet.

READ  Liege, som vant på Diesel, lever fortsatt i finalen

«Vi håpet å få litt mer tid, men vi skal gjøre det.», innrømmer Dane etter først å ha prøvd å skjule sin relative skuffelse. «Jeg er veldig fornøyd med denne seieren fordi jeg var omgitt av en veldig sterk lagkamerat. Det var en flott dag, takk til hele teamet.

Vingegaard erkjente at denne tredje etappen var «en viktig dag i Paris-Nice», da han og familien forberedte seg på en veldig travel timeplan og ofte distraherte hverandre. Med suksess i fare, men uten forventede pauser.

Så de 4 sekundene gitt opp av Simon Yates, de fjorten sekundene gitt av David Gowde eller de 23 sekundene som ble gitt opp av Tathej Bhokkar bør ikke betraktes som en liten seier eller et mindre nederlag. Takket være den tolv sekunders bonusen som sloveneren fanget i løpet av de to første dagene, og tok Wingegards 5. plass 3 sekunder fra Kurt Nielsen som referanse, er dette vanligvis elleve sekunderspoeng.

Spesielt, i motsetning til Tourens siste vinner, hjalp ikke dobbelthodet hans. Først av omstendighetene. Teamet hans, UAE Emirates, byttet utstyrsleverandør for å utstyre Colnaco-sykler denne vinteren. Fra italienerne på Campagnolo har disse gått over til japanske Shimano-gruppesett. Etter koronaviruspandemien er det imidlertid mangel på utstyr over hele verden og spesielt i Asia. Dette er grunnen til at Emirati-teamet mottok sine tidsrittsykler veldig sent og kunne ikke gjennomføre den spesifikke treningen denne vinteren.

På den tiden ble ikke Bocagar, som skulle være verdens nr. 1, støttet av lagkameratene. Novak, allerede etter 7 av de 32 kilometerne, så kom Oliveira og Wellens inn på etappen to tredjedeler, og til slutt kjempet Trentino, som måtte slippe sin leder, Crossardner og fremfor alt Bjerg for å henge med så mye som mulig før. Sloveneren avslutter som en eneste kule uten å snurre den siste kilometeren. Bokar kommer uten tvil til å angre på at han ikke startet sin sprint noen hektometer tidligere. Det kan ha tillatt ham å kutte forsinkelsen med ytterligere et sekund eller så, men han har gitt så mye så langt …

READ  Max Verstappen rasende etter Singapore GP: "Det hele startet med dette lagets feil"

På den annen side gir det ham en mulighet til å komme inn i jakten og sette i gang et angrep så snart han kan. Det betyr at du starter denne torsdagen!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *