Winnipeg kunstgalleri i Canada planlegger stor utendørs kunstvisning før Inuit kunståpning – Eye on the Arctic

En stillbilde fra Kimutsijut (hundelag), en av videoene som vil bli vist på den kommende utendørsvisningen. Videoen er av Glenn Gear med musikk av Geronimo Inutiq. (Hilsen Winnipeg Art Gallery)
Winnipeg Art Gallery (WAG) i den kanadiske provinsen Manitoba planlegger en stor utendørsvisning av Inuit-kunst fra fredag, i forkant av åpningen av Qaumajuq, sentrum for Inuit-kunst.

Qaumajuq er planlagt å åpne i slutten av mars. Den 20 minutter lange visningen med Inuit-kunst vil løpe mellom 18.00 og 22.00 lokal tid på fredager og lørdager fra 26. februar til 27. mars.

“Qaumajuq handler om å feire Nord i Sør, og denne serien av anslag er et forbløffende eksempel på det,” sa Stephen Borys, direktør og administrerende direktør i WAG, i en pressemelding.

“Qaumajuqs lys skinner lysere når vi nærmer oss åpningen av Inuit kunstsenter på bare noen få uker, og vi inviterer alle til å delta i denne trygge utendørsaktiviteten.”

Visningen vil inneholde arbeidet til Newfoundland og Labrador-fødte kunstneren Glenn Gear og Nunavut-filmskaperen. Zacharias Kunuk, sammen med Inuit-kunstnere, ble vist på den innledende Qaumajuq-utstillingen INUA.

Geronimo Inutiq, født i Nunavut, scoret prosjektet.

“Det gledet meg å samarbeide med Geronimo Inutiq for å samle disse fantastiske videoene fra dagens ledende Inuit-artister, Glenn Gear og Zacharias Kunuk, som overgår tradisjonelle medier for å fortelle Inuit-historier på skjermen, og nå, i det offentlige rom utendørs. rekkevidde av Qaumajuq utenfor bygningens grenser og inn i samfunnet vårt, ”sa Jocelyn Piirainen, assisterende kurator for Inuit-kunst ved WAG.

Klipp tilgjengelig på nettstedet de neste dagene

Qaumajuq betyr “det er lyst, det er opplyst” i Inuktitut, en av dialektene til inuittspråket i Canada.

Den 40.000 kvadratmeter store bygningen vil vise frem inuitkunst og kultur fra Canada, så vel som andre inuitregioner som Alaska, Grønland og Chukotka.

I løpet av de kommende dagene vil utvalg av klipp fra visningen bli omtalt på WAGs sosiale medier og nettsider. www.wag.ca

READ  Forskere vil bygge et apokalyptisk hvelv på månen Vitenskap

Skriv til Eilis Quinn på Eilis.Quinn (at) cbc.ca

Relaterte historier fra hele nord:

Canada: Ny eBok utforsker livet og arven til den kanadiske kunstneren Annie Pootoogook, Eye on the Arctic

Finland: Den finske kortfilmen med samisk tema er en del av Sundance-serien, Yle News

Grønland: ‘Nok av dette postkoloniale sh #%’ – Et intervju med den grønlandske forfatteren Niviaq Korneliussen, Eye on the Arctic

Island: Den islandske kunstneren Olafur Eliasson lyser opp Londons Tate Modern, Mia bennetts blogg

Norge: Walt Disney Animation Studios vil gi ut den samiske versjonen av “Frozen 2”, Øye på Arktis

Russland: Russlands arktiske kulturarvsteder er beskyttet, The Barents Independent Observer

Sverige: Sverige og Norge slår seg sammen for å bevare gamle helleristninger, Radio Sverige

OSS: Sett med innfødte Yup’ik-masker samlet i Alaska etter mer enn et århundre, CBC Nyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *