Wis Air advarer om å saksøke etter at boikott avsluttes – E24

Lavprisselskapet har sendt ut varsler etter søksmål mot Stotnet og en diskusjon om selskapets forhold til fagforeningene til flere kommuner og distrikter.

Fagforeninger: Wise Air-sjef Joseph Varadi har gjentatte ganger kritisert fagforeningene. Nå varsler selskapet søksmål mot kommuner og distrikter.

Bernadette Sopo / Reuters

Publisert:

Saksoppdatering …

Wis Air har inngitt varsler mot flere norske kommuner og distrikter og det statlige selskapet Stotnet. Det skriver selskapet i en pressemelding mandag morgen.

«Wis Air reagerer på det faktum at utvalgte lokale og regionale organisasjoner og det statseide selskapet Stotnet har akseptert boikotten uten noen juridisk forberedelse, uten å vurdere legitimiteten til boikotten,» skrev flyselskapet og understreket at de ikke hadde blitt kontaktet før de tok en beslutning. .

Wis Air har sendt søksmål til Actor fylkeskommune, Mere og Romstall fylkeskommune, Bergen kommune, Wigan fylkeskommune, Stord kommune, Oslo kommune og Stotnet.

– Beslutningen om å ignorere er veldig annerledes enn å utveksle meninger gratis. Wise Air Director Marion Jeffroy sa i en uttalelse at slike avgjørelser er rettet mot å skape en avkjølende og blokkerende effekt på publikum, og vil ha en mer åpenbar konkurransehemmende effekt.

Les på E24 +

Analyse: Hvorfor Wis Air kom til Norge

Nettsteder kan være stengt hvis personalet legger til rette for det

Wis Air lanserte innenriksfly til Norge i oktober. Siden selskapet kunngjorde inngangen har det vært debatt rundt selskapet, og mange aktører har bedt om boikott. Debatten dreier seg om selskapets holdninger til fagforeninger spesielt.

Daglig leder Joseph Varadi sa i oktober at det ville være upassende å inngå tariffavtaler med fagforeningene hvis de hadde ansatte i Norge:

– Nei, det er ikke en plan. Varadi sa at vi er et flyselskap uten fagforeninger.

– Vi er stolte av bedriftskulturen. Vi har en åpen og god samtale i selskapet, inkludert et personalstyret, fortsatte han.

I et intervju med VG forrige uke Han finpusset sin forrige uttalelse.

– Først vil jeg si at etableringen av fagforeninger ikke er for meg eller noen andre i organisasjonen, det er den konstitusjonelle retten til alle i landene vi opererer i. Jeg vil ikke blande meg inn. Ingen skal blande seg inn.

I samme intervju bekreftet imidlertid Wis Air-sjefen at ansatte kan stenge eller flytte baser i Norge hvis de jobber sammen.

Les mer

VGs Wis Air-sjef: Ikke aper fra Øst-Europa

Tiltalte får muligheten til å komme tilbake

Flyselskapet skriver at de gir saksøkerne en mulighet til å endre uaktsomheten beskrevet som «ulovlig.» Selskapet sa at alle spillerne har fått en frist på tre uker.

«Wis Air-posisjonen er basert på norsk boikottlov og Norges plikt til å overholde EØS-konvensjonen, som garanterer etableringsretten i alle medlemsland,» skrev flyselskapet.

Stotnet sier til E24 at de har mottatt en «nå» saksvarsel.

– Nå trenger vi tid til å finne ut hva som ligger i det, sier kommunikasjonsdirektør Henrik Klet.

E24 forsøkte å kontakte Wis Air, som ikke umiddelbart svarte på våre henvendelser.

Solberg: – Flyr ikke

Debatten om Wis Air nådde raskt Sporting, der statsminister Erna Solberg måtte svare på om han ønsket å fly med selskapet.

– Jeg vil ikke fly med et selskap som nekter å organisere arbeidere, sa Solberg i spørretiden 14. oktober i Sortering.

– På samme måte fløy jeg aldri med Ryaner. For som jeg sa for ti år siden, er det uakseptabelt for meg å reise med flyselskaper som ikke har ordentlige og elegante arbeidsforhold for sine ansatte, fortsatte han.

Publisert:

READ  Glassmester Oslo Sentrum

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *