Wizz Air stenger innenlandsruter i Norge

Lavpris-ungarske flyselskap vil ikke lenger kjøre innenlandsflyvninger i Norge. Noen internasjonale ruter vil forbli.

I fjor ga Wizz Air en overraskende kunngjøring om at de ville begynne å operere lokale ruter i Norge. Mindre enn et år senere sluttet de.

Fra 14. juni slutter alle innenlandsflyvninger i Norge som drives av Wizz Air å operere i Norge. Flyselskapet bekreftet avgjørelsen til det norske forretningsnyhetsnettstedet e 24 Etter spekulasjoner i media.

“Beslutningen er basert på økonomiske og forretningsmessige vurderinger. «Selskapet flytter energien til andre markeder,» sa kommunikasjonsdirektør Andras Radu til e24.

Internasjonale flyreiser eksisterer fortsatt

Til tross for beslutningen om å stoppe innenlandsflyvninger, vil Wizz Air fortsette å frakte passasjerer til og fra Norge. Det er foreløpig ikke klart om alle internasjonale flyreiser vil bli opprettholdt, eller om det vil bli noen endringer.

I mange år har selskapet drevet flyreiser til og fra europeiske destinasjoner som Gdansk, Tallinn og Riga. Mange utenlandske arbeidstakere bruker flyselskapet regelmessig.

WizzAir på asfalten

Wizz Air klandrer urettferdig statsstøtte

Radu sa videre at flyselskapets erfaring siden lanseringen på lokale ruter viste at det var «ikke økonomisk bærekraftig» å flytte kapasitet til Norge på kommersiell basis.

Han sa at «alle andre flyselskaper» hadde mottatt økonomisk støtte under pandemien.

«Derfor har Wizz Air besluttet å flytte kapasiteten til markeder der forholdene ikke påvirkes av proteksjonistiske interessenter, og hvor reisende kan oppleve reell konkurranse og lavere billettpriser,» la han til.

Den nye konkurransen kan være den virkelige grunnen

Imidlertid er ikke alle enige i Wizz Air-rangeringen. Nygve Carlsen, president i Norsk pilotforening dagens arbeid Han mener tilstanden til Wizz Air sin virksomhet i Norge er basert på antagelsen om at Norwegian ikke har lyktes.

READ  CNOOC lanserer en flytende vindplan for å "bygge et nytt energiprosjekt" i Storbritannia
Den særegne rosa nesen til Wizz Air-strålen

Den kontroversielle omstillingen av Norwegian ble avsluttet i forrige uke med flyselskapet som kom fra konkursbeskyttelse i både Irland og Norge. Det nye norske selskapet vil fokusere på innenlandske ruter, samt oppstartsflyselskapet Flyr.

«Med en nordmann rekonstruert og finansiert, samt Flyr, SAS og Widerøe, vil antallet deres sannsynligvis ikke øke,» sa Carlsen.

Uansett årsak, bringer det gardinen ned på en veldig kort og begivenhetsrik periode for Wizz Air i Norge. Flyselskapet ble motarbeidet av seniorpolitikere over dets holdning til fagforeninger. Den stengte også basen i Trondheim etter bare tre måneders drift.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *