World Hockey: Norge Canada, Danmark i fare

Verdenshockey

Norge, Canada og Danmark er i faresonen

I Riga falt de regjerende viseverdensmesterne på straffer mot gruppe B-finalisten. I gruppe A er danskene ute etter å bli eliminert etter nederlaget mot Sverige (1-4).

Oppdatert

Andreas Martinsen (t.v.) og Matthias Drettenes feirer: Norge slo Canada for andre gang i historien.

AFP

Canada led sitt andre nederlag i verdensmesterskapet i 2023 to dager etter Sveits dominerte (2-3)De regjerende underverdensmesterne ble lamslått av Norge på straffe (2-3) i Riga (Latvia) mandag.

Andreas Martinsen – den flyktige Zug-spilleren for sesongen 2019-2020 – åpnet scoringen i første periode (10.), deretter doblet La Chaux-de-Fonds-spissen Sondre Olden ledelsen i det 22. minutt. Milan Lucic tapte scoringen kort tid etter (29.). Norge holdt ledelsen lenge inntil Lawson Kruse oppdaget en feil 12 sekunder fra sirenen.

Med vinden i ryggen kunne ikke Canada gjøre en forskjell på overtid og slapp inn straffer, med Jack Quinn og Michael Garcon som bommet på sine forsøk. Norge – eliminert fra kampen om å kvalifisere seg til kvartfinalen – og dermed en andre seier i turneringen.

På kvelden innrømmet Slovenia et 7. møte på 7 kamper, beseiret av ubeseiret Kasakhstan (3-4). Slovenerne har ledet løpet tre ganger, men mistet flagget i sluttminuttene.

En bragd eller dør

I gruppe A er Danmark nær ved å gå ut på veien. Mot Sverige har Nikolaj Ehlers og hans lag en sjanse til å ta til takke med 4. plass dersom de vinner. Som et resultat blir oppgaven ikke fullført med tørrfeil (1-4). Niklas Jensen nettet imidlertid i det 4. minutt og tok kontroll over kampen på høyrekanten. Men svenskene trakk seg tilbake før takket være Dennis Everberg (14.), Andre Pietersen (33.), Lucas Raymond (53.) og Carl Grundström (55.).

READ  Norge stenger sin siste arktiske kullgruve og forvandler land til 'best forvaltet' nasjonalpark

Som et resultat av dette tilbakeslaget endte Danmark på 5. plass i gruppen, en lengde bak Tyskland. Han vil ikke ha noe annet valg enn å bygge på rekorden mot forsvarende verdensmestere Finland i tirsdagens siste kamp for å gå videre til kvartfinalen og håper tyskerne går på matta mot Frankrike (6.).

Østerrike slo på sin side Ungarn 3-1 på straffe (4-3). En fantastisk snuoperasjon som gjorde at Zürichs Roger Baders menn kunne beholde sin plass i eliten. Ungarerne, som beseiret Frankrike, blir dermed presset tilbake.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *