WRC Acropolis SS15: Hyundai har justert stillingen mellom Neuville og Thanak

I den siste spesialetappen av Acropolis Rally kom Thierry Neuville nær sin første seier, og presset lagkameraten Ott Thanak til 29,3, men ble instruert om å «opprettholde posisjonene» fremfor alt annet.

«Vi fikk beskjeden før denne spesielle turneringen startet at vi måtte forsvare posisjonene våre og det var ingen grunn til å angripe.» sa Ot Tanak med et lukket ansikt.

Thierry Neuville sendte ham et bredt smil: «Krysser fingrene. Det er bare én fase igjen. Vi kommer ikke til å ta noen sjanser på slutten.»

Uten tvil vil det bli mer debatt i løpet av de to timene som skiller oss fra Power Stage. Til syvende og sist vil merkevarens koreanske ledere ha det siste ordet. Vi vet at de ikke liker å snu posisjoner. Thierry Neuville lærte dette til skade for to år siden da Thierry Neuville var i en tittelkamp mot Seb Ogier på Sardinia og Dani Sordo ga ham ikke seieren. Det er ingen grunn til å endre i dag…

SS14: Raskere, ikke klar for 2. plass, ønsker ikke å spørre Neuville om innskuddet

Pensjoneringen til Elfin Evans, forrådt av turboen hans i kategorien som førte til den første funksjonen, gjorde Hyundai-ledelsens posisjon enda mer delikat. Med Pierre-Louis Loubet nå på fjerdeplass med mer enn to minutter, må Julien Moncet be sjåførene sine om å roe seg ned og ta det sakte for Hyundais første hat-trick i historien. Problemet er at det ikke er tatt noen avgjørelse ennå. Stillingen var ikke fast mellom de to lederne, og Ot Tannock var ikke garantert at Thierry ville gi ham førsteplassen og de syv ekstrapoengene som følger med. Som et resultat kolliderer de to hele tiden med fare for å gå ut eller bryte dynamikken deres, og dermed skade gruppens interesser. Fordi teori og drivkraft er ledere som ønsker å vinne og kjempe for seg selv fremfor alt annet.

READ  Cyclo-cross-racer trekker seg etter å ha blitt angrepet av en transkjønnet kvinne

I denne funksjonen vant Ott scratch og tok 2,9 tilbake fra Thierry Neuville. Tredje poeng 17 sekunder. Det betyr at disse to mennene hele tiden gir alt.

«Ingen snakket med meg i morges.» sa estlenderen. «Så jeg vet hva jeg må gjøre, jeg gir alt, jeg presser på, men jeg er redd det ikke er nok.»

Thierry Neuville blir på sin side døv og nekter å lytte til instruksjoner. Belgieren er ikke snakk om å gi årets første seier til lagkameraten, som er i en bedre posisjon enn ham i mesterskapet: «Jeg overvant ledelsen og sikret laget et fantastisk hat-trick. Det holdes et rally på pallen…»

Vi er nysgjerrige på å se hvordan lagets sportsdirektør, Julien Manchet, vil klare denne spente situasjonen mellom sine to ledere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *