Wurtzila skal levere BioLNG-anlegg til Norwegian Biocraft

Bildekreditt: Wärtsilä

Wortzilla skal levere et biogass flytende anlegg til det norskbaserte BioCraft, et datterselskap av Scandinavian Biogas Group.

Med en kapasitet på 25 tonn per dag utvider anlegget sitt eksisterende bioLNG-produksjonsanlegg i Schecken, Norge, med en total kapasitet på 50 tonn per dag, noe som gjør det til det største anlegget i verden, Wurtzila.

Leste du
Kohler konverterer kraftvarmeanlegget fra kull til biomasse
INNIO Genpacher skal levere gassmotorer til Syncroft biomasseanlegg

Markedet for flytende biogass eller bioLNG fortsetter å utvide med økende global innsats for å kontrollere bruken av fossilt brensel.

BioLNG er standardversjonen av flytende naturgass (LNG), med nesten samme kjemiske sammensetning. I følge det britiske selskapet Flox produseres bioeng under anaerob fordøyelse, som bryter ned organisk materiale (som mat eller animalsk avfall) i en tank som mangler oksygen og produserer metanrik biogass. Det er et fornybart drivstoff – det produserer svært lite karbonutslipp og forurensende stoffer.

BioLNG har potensial til å dekorere transport og marin sektor. For eksempel tillater energitettheten til bioLNG lastebiler å reise lange avstander, noe som er mer tilpasset transportoperatørens behov. Fordi organisk industrielt avfall brukes som en ressurs, er CO2-utslipp mye lavere enn konvensjonelle drivstoff.

“Wurtsils nyeste hybridkjølemedium – MR – teknologi som brukes i våre flytende anlegg, er svært pålitelig og gir de laveste driftskostnadene for flyting av biogass,” sa Maria Artis, salgssjef, Biogas Solutions, Worts Gas Solutions.

Utstyret på Wurtz skal etter planen leveres i mai 2022.

READ  Returkurs etter industrien til industrien tiltrekker seg økonomisk støtte

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *