Xbox snubler igjen med permitteringer hos 343, Bethesda Game Studios og The Alliance

ÅhDa året begynte, så det litt opp for Xbox. Nei, det fullførte ikke Activision-Blizzard-oppkjøpet, og The Game Awards (enn mindre de foregående ukene) viste ikke noe stort eller vesentlig. Men det gikk rykter om en Direct-lignende butikkfront, som offisielt ble bekreftet som den første Developer_Direct. Sendes 25. januar, vil arrangementet på 40 minutter inneholde temaer som Forza Motorsport, Redfall, Og Minecraft-legender.

Enda viktigere, den offisielle Xbox-bloggen i Tyskland har nevnt at alle disse titlene vil ha utgivelsesdatoer. stjernefelt vil ikke delta på showet, men vil ha en egen utstilling på et senere tidspunkt. Med tanke på mangelen på eksklusive navnenavn i over ett år, ser kvalitetstitlene du kan forvente i de kommende månedene bra ut, spesielt siden Xbox har forpliktet seg til å lansere disse spillene før 31. juni 2023.

Mens developer_direct fortsatt er et lyspunkt for Xbox, kan ikke spillarbeidet skjule den mørke og skumle skyggen selskapet fortsetter å kaste. I de siste nyhetene har Microsoft sagt opp 10 000 ansatte på grunn av «endrende makroøkonomiske forhold og klientprioriteringer.» Bloombergs Jason Schreier rapporterte at Bethesda spillstudioer og 343 virksomheter ble berørt, mens Kotaku la til The Coalition på listen.

Slike permitteringer kommer ikke som noen overraskelse for de som følger teknologibransjen, ettersom ansatte i Amazon og Meta står overfor det samme. Tross alt har det vært lavkonjunkturvarsler i månedsvis.

Dette ser imidlertid ut til å være nok et tilbakeslag for et selskap som har slitt med å få fotfeste i spill i årevis. Fortsatt har kampanjeteamet lidd mye. Kreativ direktør Joseph Staton var en stor drivkraft i å presse Infinite til målstreken etter en rekke problemer, og ble med i Xboxs publiseringsavdeling.

READ  Windows 11, Microsoft gjenkjenner programkrasj og feil

343 Industries har møtt tilbakeslag siden Infinites første spillavsløring. Det verste i fjor skyldtes innhold og funksjonsforsinkelser og kansellering av funksjoner som delt skjerm-samarbeid. Ting så ut til å være på rett spor etter utgivelsen av Forge, og teamet var fortsatt forpliktet til veikartet for 2023.

Mange av problemene med 343 er ikke Studios feil – mer sagt om Microsofts retningslinjer angående kontraktører. De kan kun ansettes i 18 måneder, deretter kreves det en obligatorisk pause på seks måneder. I stedet for å beholde nevnte entreprenører som ansatte, vil de erstattes med nye, noe som vil skape store problemer for Infinites utviklings- og innholdsplaner.

Tidligere senior flerspillerdesigner Patrick Wren kritiserte nivå 343 for «inkompetent ledelse på toppen». I nylige tweets, «Pesies ved 343 burde ikke ha skjedd, og En uendelig glorie Må være i god stand. Begge disse tingene skyldes inkompetent ledelse på toppen En uendelig glorie En utvikling som legger mye stress på mennesker som jobber hardt for å skape Halo Best mulig. Han bemerket: «Folkene jeg jobbet med hver dag var lidenskapelig opptatt av Halo og ønsket å gjøre noe fantastisk for fansen. De bidro til å presse den til en bedre posisjon Halo Han fikk sparken for det. Utviklere jobber fortsatt hardt med denne drømmen.

Bethesda Game Studios-avganger kommer også på et bestemt tidspunkt. ja, stjernefelt Den får et utstillingsvindu og vil fortsatt bli lansert i første halvdel av 2023. Men la oss ikke glemme tidligere rapporter fra ansatte som informerte Shrier om spillets problematiske status da spillets opprinnelige utgivelsesdato ble annonsert. Den har visstnok fått positive anmeldelser fra spilltestere, men tiden vil vise.

READ  Presten som går ut gjennom kvernen, er eksempler på omfattende dataovervåking

Da Xbox annonserte oppkjøpet av flere studioer i juni 2018, inkludert Ninja Theory, Forced Games, Playground Games og Undead Labs, ble det sett på som et positivt første skritt for selskapets mangelfulle førstepartsstøtte. Tillegget av selskaper som InExile Entertainment og Double Fine, for ikke å nevne etableringen av World’s Edge og The Initiative, ble sett positivt. Selvfølgelig fortsatte det bare å vokse med oppkjøpet av Zenimax Media og dets studioer, Bethesda, Arcane og mer.

Mens Game Pass så et betydelig fall i abonnentveksten i fjor, slet det fortsatt med førstepartstilbudene sine. Prosjekter som Nedbrytningstrinn 3Det neste emnet for obligatoriske spill, Fabel, perfekt svart, Senua’s Saga: Hellblade 2Og Alltid vis Sliter konstant uten oppdateringer.

Uttalelser om kompleks utvikling, eller ikke Alltid vis Mangel på klar visjon eller flere avvik fra initiativ, og spredning. Påstander om sexisme og giftig arbeidsmiljø Nedbrytningstrinn 3 Utvikler Undead Labs har blitt flagget for ikke å være rask nok til å svare på Microsoft-ansattes bekymringer.

Selvfølgelig kjøpte Activision Blizzard i fjor for 68,7 milliarder dollar. Det som så ut til å være et stort maktspill ble raskt til kontrovers, med Xbox og PlayStation som kjempet om fremtidige kontrakter. Plikten kaller. Oppkjøpet, som tidligere ble estimert til å avsluttes i midten av dette året, er gjenstand for en gransking av UK Competition and Markets Commission og en antitrustprosedyre av United States Federal Trade Commission.

Det er nok å si at hvis Microsoft går til retten, kan nedleggelsen ta enda lenger. Men å si opp titusenvis av ansatte og slite med å levere titler etter hans mislykkede oppkjøp for titusenvis av dollar er spesielt merkelig.

READ  WhatsApp: Her er 3 nye funksjoner som vil gjøre livet ditt enklere

stjernefelt

Til tross for omfanget og dysterheten til katastrofen, er ikke Xbox på en dårlig måte. Han oppnådde slike suksesser En uendelig glorie Og Forza Horizon 5Og i fjor ble lignende titler gitt ut Når skumringen faller på. Game Pass fortsetter å være populært blant titusenvis av spillere og fungerer som en plattform for å vise frem indiespill. stjernefelt Det er fortsatt den mest etterlengtede tittelen og sannsynligvis en av årets største utgivelser når det gjelder salg.

Når det kommer til Xbox sine spillplaner, føles det som om selskapet prøver å komme i gang. De fleste av annonsene og løftene kommer i form av retorikk uten å ta opp de grunnleggende problemene som ligger til grunn for mangelen på resultater eller de ansattes velvære. I mellomtiden forbereder Sony seg på å lansere PlayStation VR2 i februar med en rekke eksklusive, for ikke å nevne de avanserte titlene som kommer til PlayStation 5 senere i år. Marvels Spider-Man 2 etc

Vi vil se et betydelig skifte fra Xbox til developer_direct med faste forpliktelser til de nåværende utgivelsene. Kanskje færre «verdenspremierer» og flere kunngjøringer med faktisk spilling og faste utgivelsesvinduer. Xbox har holdt på spilltilbudene sine en stund nå – og hvis det noen gang har vært tid til å vise frem fansen og de ansatte, er 2023 det.

Merk: Synspunktene i denne artikkelen er forfatterens og representerer ikke nødvendigvis Fun Academy som en organisasjon.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *