Xpeng leverer den smarte elektriske G3-SUVEN til tidlige kunder i Norge, og øker planene for det europeiske markedet

Guangzhou, Kina og Oslo, Norge – (Arbeidstråd) – Xpeng Inc. («Xpeng» eller «The Company», NYSE: XPEV), en ledende kinesisk produsent av smarte elektriske biler, Det begynte å levere smarte elektriske kjøretøy til kunder i Norge. 100 smarte elektriske SUVer Xpeng G3 ble levert til nye eiere denne uken i 28 byer og tettsteder i Norge – det nordligste punktet er Bodø (67 ° N), nord for polarsirkelen.

Mens det innenlandske kinesiske markedet fortsatt er sin primære kundebase, er Xpeng nå godt posisjonert for å fremme sin internasjonale strategi med lanseringen av sin første produksjonsmodell, G3 elektrisk SUV, i Norge. Xpeng utforsker aktivt muligheter i andre modne EV-markeder gjennom støttende myndighetspolitikk, avansert EV-infrastruktur og høy bevissthet om elektriske biler som det høyeste prioritetsmarkedet Xpeng planlegger også å lansere sin andre produksjonsmodell, P7 elektriske sportssedan, i Europa innen 12 måneder. Kommer.

Han Xiaopeng, administrerende direktør og styreleder i Xpeng, kommenterte: «Ukens kundeleveranser i Norge representerer en milepæl i Xpengs ambisjoner om å bli et smart internasjonalt merke av elektriske biler. Vår lansering i Europa kommer i en tid da forbrukere i stort antall stadig vender seg mot Mer bærekraftig personlig transport, og på et vippepunkt når regjeringer over hele verden øker sitt nullutslippsarbeid. Vi ser frem til å være en viktig driver for å akselerere denne overgangen. »

Veldig populært elbil og ny energiplattform, Skjerm fulladet YouTube Channel, som viser Xpeng G3 i den første «Premiere» -episoden. Showet er arrangert av Robert Llewellyn, den berømte EV-misjonæren, og gir en eksklusiv anmeldelse av G3 tilgjengelig i Norge.

Xpeng G3

Foto- og videogalleri: Xpeng G3 i Norge

G3 illustrerer Xpengs strategi om å tilby avansert teknologi til attraktive priser. Prisen for G3-noteringen i Norge starter på 358 000 NOK (rundt 33 700 EUR / 30 300 GBP / 41.000 USD).

READ  Elon Musk er ikke sikker på at han kan ta over Twitter-administrasjonen, men han har en mystisk plan B

Denne smarte elektriske SUV-en har en skarp design, med en frontrute og en sertifisert rekkevidde på 520 km NEDC (451 km WLTP). G3 har Xpengs avanserte XPILOT 2.5 driverassistansesystem. G3s autoparkeringsfunksjon kan skille mellom parallelle og vertikale parkeringsplasser, samt umerkede og umerkede parkeringsplasser.

G3, tilgjengelig i Norge, har et engelsk brukergrensesnitt, med «Hi Xpeng» stemmeassistent drevet av kunstig intelligens, smart navigering og fjernkontroll i appen.

Programvaren for XPILOT og Xmart OS er fullt utviklet av Xpengs interne FoU-team, og er et tydelig eksempel på selskapets tilnærming til smart teknologiinnovasjon.

Xpeng G3 er kompromissløs i sin forpliktelse til sikkerhetsstandarder og har en omfattende pakke med sikkerhetssystemer som hjelper den til å oppnå den beste C-NCAP-sikkerhetsvurderingen i Kina *.

Xpeng ble grunnlagt i 2015 og lanserte sin første produksjonsmodell i desember 2018, og 2020 årlige leveranser av sine smarte elektriske kjøretøy nådde 21 341 enheter innen utgangen av november, noe som er en økning på 87% fra året før. Xpeng ble notert på New York Stock Exchange i august 2020 og samlet inn 1,7 milliarder dollar med en sterk aksjonærbase inkludert investorer fra verdensberømte selskaper og institusjoner. Selskapet fullførte sitt første offentlige oppfølgingstilbud 11. desember 2020 og samlet inn 2,5 milliarder dollar.

Medieinformasjon

Om Xpeng Inc.

Xpeng er et ledende kinesisk smart elektrisk kjøretøyfirma som designer, utvikler, produserer og markedsfører smarte elektriske biler som tiltrekker seg en stor og voksende base av teknologikyndige middelklasseforbrukere i Kina. Hensikten er å drive den intelligente transformasjonen av elektriske biler ved hjelp av teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse.

For å forbedre kundenes mobilitetsopplevelse, utvikler Xpeng sin egen autonome kjøreteknologi med full stack og et intelligent startsystem i bilen, samt grunnleggende kjøretøysystemer inkludert drivlinje og elektrisk / elektronisk arkitektur.

READ  "Psykopater kjører BMW og Audi": Her er hva bilen din sier om deg

Xpeng har hovedkontor i Guangzhou, Kina, med kontorer i Beijing, Shanghai, Silicon Valley og San Diego. Selskapets smarte elektriske biler produseres på fabrikker i henholdsvis Zhaoqing og Zhengzhou, som ligger i provinsene Guangdong og Henan. For mer informasjon, besøk nettstedet https://en.xiaopeng.com/.

* Xpeng G3 Smart-versjonen fullførte C-NCAP sikkerhetstesten i Kina 13. juli 2019.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *