Xpeng Motors lanserer P5 Lidar-elbil til rival Tesla i Kina

Xpeng Motors lanserer P5 sedan på et arrangement i Guangzhou, Kina, 14. april 2021. P5 er Xpengs tredje produksjonsmodell og har såkalt Lidar-teknologi.

Arjun Kharpal | CNBC

GUANGZHOU, Kina – Den kinesiske produsenten av elektriske biler Xpeng Motors lanserte P5, en sedan med nye autonome kjørefunksjoner, på onsdag som søker å fremme Kinas ultra-konkurransedyktige bilmarked.

P5, Xpengs tredje produksjonsmodell og den andre sedan etter P7, legger til en annen konkurrent til Teslas Model 3 i Kinas stadig mer overfylte felt av elbilprodusenter.

Det kinesiske firmaet, en rival med innenlandske spillere Nio og Li Auto, sa at det vil gi prisene på Shanghai Auto Show 19. april.

Men i et intervju med CNBC onsdag sa Xinzhou Wu, visepresident med ansvar for autonom kjøring på Xpeng, at P5 vil bli priset lavere enn P7.

“I denne prisklassen med funksjonene vi legger i bilen, tror jeg det vil være ganske attraktivt for våre kunder,” sa han.

P7 starter fra 229.900 yuan ($ 35.192) etter subsidier. Til sammenligning har Tesla Model 3 i Kina en startpris på 249 900 yuan.

Wu sa at P5 vil bli lansert for kunder i Kina i tredje eller fjerde kvartal i år. Xpeng har også utvidet seg til Norge, det første internasjonale markedet. Wu sa at selskapet vil utvide sin tilstedeværelse i Nord-Europa, og at P5 etter hvert vil bli lansert der. Han ga ikke frister på når dette kunne skje.

Driverless teknologi

Xpeng har prøvd å presse frem sine autonome kjørefunksjoner for å skille seg fra konkurrentene.

P5 er utstyrt med såkalt Lidar, eller lyssensingsteknologi. Lidarsystemer sender ut lasere som spretter og kan måle avstand. Returstrålene behandles av en algoritme for å skape en tredimensjonal representasjon av omkringliggende objekter, en nøkkelteknologi for autonome kjøretøyer for å forstå omgivelsene.

READ  Hold politikken i sjakk - GulfToday

Xpeng hevder at Lidar kan hjelpe P5 med å skille fotgjengere, syklister og scootere, samt veiarbeid, selv om natten og i dårlige lysforhold.

Onsdag ga også den kinesiske bilprodusenten ut en ny versjon av XPILOT, din såkalte avanserte driverassistanse system (ADAS). Dette refererer til et system med noen autonome funksjoner, men der det fortsatt kreves en driver.

XPILOT 3.5 vil ha en oppdatert versjon av en En funksjon kalt Navigation Guided Pilot eller NGP, som lar brukerne autonomt utføre oppgaver som å bytte kjørefelt eller passere biler. Noen av disse funksjonene fungerer på byveier for første gang. Tidligere var NGP kun designet for veier.

Xpengs XPILOT er et forsøk på å konkurrere med Teslas eget ADAS-system kalt Autopilot, så vel som andre rivaler som Nio med sin Nio Pilot.

“I P7 lanserte vi NGP … bare på motorveier. Men motorveikjøring tar bare omtrent 10% av folks kjøretid. Å kunne bringe teknologi og kapasitet til byene er veldig viktig for at funksjonen skal være mer nyttig og attraktiv for kinesiske kunder, “Wu sa.

I byen sa Wu at situasjonen ble “eksponentielt” vanskeligere, og citerte utfordringer for å sikre at bilen nøyaktig og pålitelig kan gjenkjenne gjenstander i veien. “Vi tror at Lidar … vil hjelpe oss med å nå vårt mål mye raskere og gi oss et fortrinn fremfor konkurrentene.”

Konkurransen varmes opp

Kinas elbilmarked forventes å komme seg tilbake i år, og 1,9 millioner enheter forventes solgt, med en vekst på 51% fra året før, ifølge forskningsselskapet Canalys.

Ulike statlige insentiver, som subsidier, har hjulpet Kina å bli verdens største elbilmarked. Med det har flere oppstart vokst raskt, som Xpeng, Nio og Li Auto.

READ  Endringer i jordens 'skumringsone' kan forringe havets fremtid

Men disse spillerne konkurrerer mot tradisjonelle bilprodusenter som øker deres EV-evner, så vel som andre teknologibedrifter som går inn i kampen.

Kinesisk søkegigant Baidu samarbeidet med Geely for å opprette et uavhengig elbilselskap, mens smarttelefongiganten Xiaomi kunngjorde planer om å starte en elbilvirksomhet.

I fjor leverte Xpeng 27 041 biler, mer enn det dobbelte av antallet i 2019. Til sammenligning solgte Tesla Model 3 alene mer enn 137 000 enheter i 2020 i Kina.

Wu sa at Xpeng har utviklet mye teknologi som han mener gir selskapet en fordel.

“Vi er absolutt ett skritt, noen skritt foran, du vet, sammenlignet med de fleste av konkurrentene våre. Så vi er ganske sikre på at vi kan vinne dette løpet med enda flere nykommere i dette rommet,” sa Wu til CNBC.

“Vi tror at med denne typen fokus på det kinesiske markedet, de kinesiske kundene, de kinesiske veiforholdene, og også de forskjellige teknologiene vi setter sammen for å gjøre teknologien bedre tilpasset det kinesiske markedet, tror jeg vi har en fordel sammenlignet til Tesla i Kina-markedet “.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *