‘You Will Find A Way’: Judy Dench i arbeidet med synstap | Judy Dench

Dame Judy Dench Han snakker om sin vilje til å fortsette å jobbe til tross for synstapet, dvs. bruke venner til å lære seg linjene, selv om han sakte ble bedt om å slutte å levere tekster til Proscenium-kurven i stedet for andre skuespillere.

Forringet syn – Utfordringer, uventede fordeler og morsom side – Stephen Fry på torsdag og Haley Mills Til Vision Foundation, London Vision Loss Charity.

Han forklarte hvordan han lærte å tilpasse seg tilstanden sin forårsaket av aldersrelatert makuladegenerasjon som rammet mer enn 600 000 mennesker i Storbritannia.

“Du kan finne en måte å få og få ting du synes er veldig vanskelig,” sa han. “Jeg måtte finne en annen måte å lære linjene og tingene som mine beste venner forteller meg om og om igjen. Så jeg må lære igjen og igjen, og håper folk ikke merker så mye hvis alle linjene er helt håpløse!”

Hans synstap hadde i det minste en og annen morsom side, sa Dench.

“Jeg gjorde det Winter’s Tale med Ken Frank For noen år siden spilte Paulina, og etter at vi løp i tre uker eller så fortalte hun meg – jeg har en lang snakk til slutt – hun sa: ‘Judy, hvis du sier teksten omtrent 8 meter til høyre, du Jeg skal fortelle meg det, men proffens kurve Nei … “Hun lo og fortsatte:” Jeg stoler på at folk forteller meg det! “

Dench, 86, sa at moren hadde et lignende synstap. ”Nå har datteren min, Findi, gått og fått øynene sjekket. Dette er alvorlig irriterende.

READ  Tristan Thompson kommer med en stump kommentar om et bilde av Chloe Kardashians største diamantring

“Men det hjelper deg å gjøre en ting, noe som betyr at du må være veldig nær med folk før du kan identifisere hvem de er. Jeg laget en film under lockout, jeg snakket tett med de maskerte menneskene under øvelsen, det hadde ingenting å gjøre med noen scene jeg var i. Det er litt hyggelig å kunne gjøre det, og det er den gode siden av det, og du må se på siden.

Han sa at han lett kunne komme forbi noen han kjente godt og ikke kunne identifisere dem. “Det er vanskelig, men du endrer det.” Jeg vil ikke at det skal forstyrre. “

Vision Foundation, tidligere kjent som Greater London Fund for the Blind, feirer hundreårsjubileum i år og har lansert den største innsamlingsappellen i sin historie med målet om å skaffe $ 1 million. En av sine største støttespillere Den avdøde skuespilleren Sir John Mills – Haley Mills ‘far – som levde med synstap de siste 20 årene av sitt liv.

Torsdagens begivenhet feiret Mills liv, og det var Noel Coward som oppfant Fry. “Johnny er en hoofer, en sang- og dansemann, men også en skuespiller,” sa Fry.

Howard og Mr. Cinders (musikk fra 1928) var i Singapore da de så plakaten til dobbeltregningen “Quints”. “Som Noel sa: ‘Jeg var så spent på å se denne forferdelige plakaten, jeg måtte se den.’ Service, regissert av Govard Og David Lean.

Dench, Fry and Mills dukket opp på det gratis arrangementet Ta midtstillingen, Som vil være tilgjengelig til kl. 18.30 på søndag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *