YouTube blokkerer annonseblokkere – Geeko

YouTube går på offensiven. Plattformen tester for tiden et tiltak som forbyr annonseblokkere. Tanken er å presse brukere til å abonnere på YouTube Premium.

Dette er en stor endring som YouTube forbereder seg på. Etter all sannsynlighet vil det snart ikke lenger være mulig å blokkere annonser på plattformen. Det var en Reddit-bruker som så oppdateringen først, støtte skjermbilde.

YouTube bekreftet raskt ryktene, men bemerker at dette er en liten skala test foreløpig. I popup-vinduet forklarer plattformen at annonseblokkere er forbudt pga «Reklame holder YouTube gratis for milliarder av brukere».

Åpenbart kan denne endringen i retningslinjene opprøre mer enn én Internett-bruker, annonser inntar en stadig viktigere plass i videoer. Denne avgjørelsen er imidlertid basert på samme logikk, siden YouTube verken søker mer eller mindre enn å øke antallet Premium-brukere.

Med over 80 millioner abonnenter innen utgangen av 2022, opplever YouTube Premium og YouTube Music Premium sterk vekst. Plattformen bestemmer seg nå for å ta en stor risiko, selv om det betyr å fremmedgjøre deler av fellesskapet, kan satsingen lønne seg. Om gruppen bestemmer seg for å gå hele veien gjenstår å se.

_
Følg Geeko videre Facebook, Youtube og Instagram slik at du ikke går glipp av nyheter, tester og tips.

READ  Samarbeidet innen høyere utdanning mellom Frankrike og Tanzania utvides

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *