Ytelsesrekord for solcelle

Mindre enn 40 % effektivitet kan virke lav. Men i solenergiens verden er den enorm. En rekord også. Resultatet av mange års hardt arbeid som kan hjelpe oss å utnytte energien vi får fra solen på best mulig måte.

Du vil også være interessert


[EN VIDÉO] Solcellepaneler må fortsatt reise i verdensrommet
De fleste satellitter er utstyrt med solcellepaneler. Ved hjelp av solen kan de lade batteriene til sonder og baner innenfor solsystemets grenser. Over 60 år med teknologi blir oppdatert igjen i videoen.

EN SolcellepanelUansett hvor effektiv den er, har den ikke muligheten til å omdanne alt til strømEnergi Det han får Solen. Ikke langt derfra. Ytelsen avhenger for eksempel av panelets orientering. Men det inkluderer også mange typer solceller. Noen viser en høyere avkastning på 25 %, mens andre ikke overstiger 10 %. Og idag, Forskere fra Nasjonalt laboratorium for fornybar energi (NREL, USA) kunngjør at de har utviklet en teknologi som kan oppnå 39,5 % effektivitet. Rekord for å bli den mest effektive solcellen innen alle typer teknologier.

Hemmeligheten? Kalles solcellen «Kvantebrønner». Disse celletypene bruker mange tynne lag. Når systemet er oppgradert, vil Fysikere III-V integrerte den i en tre-kryss enhet basert på objekter – navngitt basert på deres posisjon Oversikt over elementer – Med forskjellige begrensede stropper. Hva du skal justere hvert møte for å fange en annen skive Spektrum Sollys.

Kvantebrønner og mange kryss

Kvantebrønner Mellomlag For å øke båndgapet til arsenitt Vakuum (GaAs) Eller for å forbedre ytelsen ytterligere, en ny avfyring av en øvre celle laget av gallium-indiumfosfid (GaInP), f.eks. Det tok flere tiår for forskere å finne den beste arkitekturen for dette Fotovoltaisk celle.

READ  12. mai Arrangement: Hvordan følge de "fantastiske resultatene av Melkeveien" live?

Å oppnå ytelse er ikke en stor overraskelse med en solcelle bygget rundt III-V-objekter. De er kjent for sin høye ytelse. Problemet er at produksjonsprosessen var dyr frem til da. Og begrenset applikasjoner Denne typen celler for hovedapplikasjonene av typen Satellitter Hvor Drone. Men NREL-forskere har også jobbet med dette viktige punktet. De lover at cellene deres ikke bare er veldig effektive, men også veldig økonomiske.

Vil du ha tilgang til Futura uten å avbryte annonsen?

Finn vår Online abonnementer Bla gjennom uten annonser! På dette tidspunktet Presentert av Mag Futura 3 måneders abonnement på «Jeg deltar i Futura Life»-abonnement!

Hva er Mag Futura?

  • Vårt første papirmagasin med over 200 sider for å gjøre vitenskap tilgjengelig for så mange mennesker som mulig
  • Et dykk inn i hjertet av 4 vitenskapstemaer som markerer 2022 fra jorden til månen

* Mag Futura vil bli sendt etter den tredje måneden etter registrering.

Er du interessert i å lese nå?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *