YUAGs Picasso-konferansesyklus tar slutt

Annie Radillo, medvirkende fotograf

4. mars Yale University Art Gallery kastet en syklus av virtuelle konferanser med tittelen “Pablo Picasso at Yale”. Serien, presentert av John Walsh ’61, emeritusdirektør for J. Paul Getty Museum, utforsker Picassos arbeid og tilstedeværelse ved YUAG.

Serien består av en times forhåndsinnspilte forelesninger utgitt av YUAG hver torsdag. Fredagen etter hver konferanselansering er galleriet vert for en Q&A med Walsh. Denne torsdagen markeres lanseringen av den fjerde og siste konferansen i syklusen.

“John så nøye på Picasso-verkene i galleriets samling for å begynne å forberede forelesningene og sa at de viste seg å være fantastiske undervisningsmaterialer,” sa Keely Orgeman, kurator for moderne og samtidskunst ved YUAG. “Jeg håper besøkende også vil finne dette til å være sant etter å ha assimilert noen leksjoner fra forelesningene, for eksempel et nytt ordforråd eller et sett med ideer, og deretter revidert verkene i galleriet og i andre museer, med denne nye forståelsen. sinn. “

Gjennom forelesningsserien diskuterer Walsh Picassos tidlige utvikling og oppfinnelse av kubisme, så vel som kunstnerens avvik fra ekstreme former for kubisme senere i karrieren.

I sin første foredrag fokuserte Walsh på Picassos evolusjon som kunstner. I det andre og tredje forelesningen diskuterer Walsh Picassos kubistiske stil i sammenheng med maleriet hans “Dog and Rooster” og hvordan kunstneren nærmer seg “figuren” – figurene inkluderer elskere, portrettere, badende og mytologiske karakterer. – i sin kunst.

Walsh har sittet i YUAGs styre i 40 år. Tidligere trente Walsh Yale-studenter ved YUAG som en del av museets Wurtele Gallery Teachers Program, og denne forelesningsserien er et produkt av Walshs fundering av Picasso i løpet av den tiden.

READ  Endringer i jordens 'skumringsone' kan forringe havets fremtid

Gjennom denne serien av forelesninger ønsket Walsh ikke bare å informere folk om Picassos kunsthistorie. I stedet sa Walsh at han håper å hjelpe folk med å overvinne den “mangelfullheten” de ofte føler når de ser på bestemte kunstverk, spesielt stykker som “ser like rare ut som Picasso.”

Orgeman bemerket at ved å destillere tiår med stipend på Picasso, gjør Walsh alt det “tunge løftet” for lytterne sine og presenterer ideene sine på en engasjerende måte. Han sa at forelesningene utdyper aspekter av Picassos arbeid som ikke kan oppsummeres på veggene eller er for ubetydelige til å bli inkludert i disse merkelappene.

“[Walsh] han er bare en virkelig vakker forfatter, så prosaen er virkelig fantastisk å høre på, ”sa Molleen Theodore, som organiserte Picasso-forelesningsserien og er Lewis B. og Dorothy Cullman-stipendiat i YUAG Department of Education.

For Walsh er de innspilte forelesningene ingen match for den rike opplevelsen av å se kunst personlig på galleriet. Imidlertid sa han at innspillingen selv skaper en grad av intimitet som ikke kan oppnås mens han foreleser i et større, svakt opplyst auditorium som det på YUAG. Walsh la til at spørsmål og svar økter fremmer et miljø der det er lettere å stille spørsmål enn i et auditorium.

Theodore sa at på grunn av Walshs rykte blir hans live-forelesninger, som han har holdt på Yale i mer enn et tiår, ofte utsolgt på grunn av YUAG-auditoriets begrensede kapasitet. Tidligere har personalet skapt overløpsrom, avvist folk og sendt live foredrag for å møte etterspørselen. Men nå deltar seere fra Japan til Norge til Afrika på Walshs forelesninger uten fremmøte.

READ  Premier Oil utnevner tidligere Aker BP Man til ny finansdirektør

“Det er en luksus at alle kan komme og tusenvis av mennesker har sett konferansen,” sa Theodore. “Alle er invitert, før jeg ikke følte meg så fri til å si det.”

Likevel sa Theodore og Walsh at visning av verk i galleriet er en opplevelse som ikke kan replikeres praktisk talt.

“Ting i kjøttet er ikke det samme som det du ser på skjermen, uansett hvor bra bildet er,” sa Walsh. “Det er som en plate[ed] musikk versus live, det er som å lese et teaterstykke og tenke at det som er i stykket er ekte. “

Forrige ukes konferanse hadde tittelen “Cubism, Picasso and the Human Figure.”

Annie radillo | annie.radillo@yaale.edu

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *