Zelda: Ocarina of Time blir med i Video Game Hall of Fame

Hvis rock «n» roll har sin Rock and Roll Hall of Fame, er videospill ikke langt bak med Video Game Hall of Fame. Og hvert år legges det til nye titler til denne pantheonen av videospill, administrert av Strong National Museum of Play.

Ligger i Rochester, New York, museet har valgt ut fire spill for 2022-utgaven. Nemlig:

  • The Legend of Zelda: Ocarina of Time
  • Fru Pac-Man
  • Sid Meiers sivilisasjon
  • Dans Dansrevolusjon

Andre spill har vært under vurdering en stund, inkludert mobiltitler, nemlig Assassin’s Creed, Candy Crush Saga, Minesweeper, NBA Jam, PaRappa the Rapper, Resident Evil, Rogue og Words with Friends. Men de ble ikke holdt.

I følge arkivar Julia Novakovic, «Fru Pac-Man det fremmet og markerte utvidelsen av spillet mellom kjønnene. Ved å tilby den første allment anerkjente kvinnelige videospillkarakteren, representerte Pac-Man et vendepunkt i den kulturelle samtalen om kvinners plass i spillehaller, så vel som i samfunnet for øvrig.

Med respekt for The Legend of Zelda: Ocarina of Time«Spillets vidstrakte 3D-verden, flytende kamper, intrikate gåter og historie som utspiller seg over tid har kombinert for å forbløffe spillere som aldri har glemt det.”, forklarer Andrew Borman, kurator for museet.

Sid Meiers sivilisasjon ble valgt for sin popularitet. «Spillere har vært fordypet i Civilization-serien i over en milliard timer.”, kunngjør Jon-Paul Dyson, direktør for Strong International Center for the History of Electronic Games.

På slutten, Danse Dansrevolusjon Den har, som navnet indikerer,det har vært en revolusjon for musikkspillscenen”, sier Lindsey Kurano, kurator for videospill. «Musikk har vært en integrert del av menneskelivet siden forhistorisk tid, så det er ingen overraskelse at DDR har hatt en unik popularitet som strekker seg over aldre, sjangere og regioner.

READ  Helen & Hard henger Woodnests trehus fra furuene i en norsk skog

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *