Zelensky forsvarer seg: «Amnesty International flytter ansvar fra gjerningsmann til offer»

President Volodymyr Zelensky fordømte torsdag kveld en rapport fra NGO Amnesty International som anklaget Kiev for å sette sivile liv i fare i en krig med Russland.

I en rapport som ble utgitt torsdag etter en fire måneder lang etterforskning, anklaget Amnesty International det ukrainske militæret for å etablere militærbaser på skoler og sykehus og for å sette i gang angrep fra boligområder, som de sa brøt med internasjonal humanitær lov.

«Å være i en tilstand av selvforsvar fritar ikke det ukrainske militæret fra å respektere internasjonal humanitær lov.«sa Agnes Callamard, generalsekretær i NGO.

Amnesty International»Flytter ansvaret fra angriperen til offeret«, Ukrainas president Volodymyr Zelensky ga i sin daglige videouttalelse skylden på NGO»Et forsøk på å gi amnesti til en terrorstat«Fra Russland.

«Aggresjon mot vår regjering er uberettiget, aggressiv og terroristisk. Hvis noen skriver en erklæring om at offeret og overgriperen er på lik linje, noen av offerets data analyseres og overgriperens handlinger ignoreres, kan dette ikke tolereres.«, la Mr. Zelensky til.

Tidligere sa den ukrainske diplomatiske sjefen Dmytro Kouleba at han var «opprørt» over Amnesty Internationals «uberettigede» anklager, som ifølge ham «En falsk balanse mellom undertrykker og offer, mellom hundrevis og tusenvis av sivile, byer, territorier og en nasjon som forsvarer seg selv.«.

Imidlertid understreket Amnesty International i sin rapport at Ukrainas taktikk ikke var «Vilkårlige russiske angrep kan ikke rettferdiggjøres på noen måte«Det traff publikum.

READ  Den republikanske guvernøren sier Trumps presidentskap var 'de verste fire årene' for GOP

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *