Zelensky reviderer sine uttalelser om missiler som faller i Polen: «Jeg vet ikke hva som skjedde»

Ukrainas president Volodymyr Zelensky sa torsdag at han «ikke vet hva som skjedde» etter at et missil landet i Polen, selv om han hevdet at missilet var «russisk».

«Jeg vet ikke hva som skjedde. Vi vet absolutt ikke. Verden vet ikke. Men jeg er sikker på at det var et russisk missil, og jeg er sikker på at vi skjøt det fra luftvernsystemer,» sa han . Et økonomisk forum, sitert i uttalelsen fra den ukrainske presidenten. Som svar på et spørsmål om hendelsen sa han: «Ingenting kan sies sikkert i dag. «Beslutninger kan tas om opprinnelsen til skytingen først etter etterforskningen,» sa Mr. la Zelensky til.

«Zelensky er sympatisk, men han gikk glipp av muligheten til å holde kjeft»

Russland har gjentatte ganger benektet tirsdagens rakettoppskyting, som endte sin bane da den falt i Polen nær en landsby nær grensen til Ukraina. Warszawa på sin side anså det som «svært sannsynlig» at det var en ukrainsk luftvernmissil.

Den ukrainske utenriksministeren Dmytro Koleba sa imidlertid torsdag at Russland var «fullt ansvarlig» for den som utførte streiken.

Volodymyr Zelenskyi sa også torsdag at ukrainske eksperter vil delta i den internasjonale etterforskningen for å belyse hendelsen.

Polen flykter etter at to missiler falt som en del av krigen i Ukraina: «Det er veldig bekymringsfullt»

READ  Krig i Ukraina: En russisk soldat som forsøkte å begå krigsforbrytelser har erkjent straffskyld

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *