Zelenskys advarsel: «Russland samler styrkene sine for å ta hevn på Ukraina og Europa»

De siste dagene har det russiske militæret intensivert offensivene i det østlige og sørlige Ukraina, og hevdet fremgang nær de beskutte byene Baghmoud og Vaugleder.

Ifølge den ukrainske presidenten kan «drømmen om et fredelig Europa bare oppnås med Ukraina og bare ved å beseire Russland og dets aggresjon».

Kyrillo Budanov, Zelenskys nære rådgiver som spådde krig i Ukraina: «Jeg var redd det ikke ville skje»

Det skal bemerkes at Zelensky oppfordret EU til å vedta nye sanksjoner mot Russland «raskere». «I dag ser vi at tempoet i økonomiske sanksjoner i Europa har avtatt litt. Jo raskere og bedre dette arbeidet gjøres, jo nærmere vil vi være å bekjempe russisk aggresjon,» sa han.

En felles pressekonferanse mellom de to lederne fant sted kort før von der Leyens arbeidsmøte mellom gruppene, flankert av 14 kommissærer og europeiske diplomatiske sjefer Joseph Borrell og Volodymyr Zelensky.

Fredag ​​avholdes et toppmøte mellom EU og Ukraina i Kiev med fru von der Leyen, Mr Zelensky og EU-rådets president Charles Michel, måneder etter at Ukraina ble en offisiell kandidat for EU-medlemskap.

En milliardbedrageri, hus-til-hus-klokker og samarbeid med Russland: korrupsjonsskandalen i Ukraina

Den ukrainske lederen hevdet fredag ​​at fredagens toppmøte var et «logisk og viktig skritt» mot Ukrainas «integrering» i EU.

Selv om en slik prosess for å bli med i EU kan ta år, er kriteriene i Brussel oppstrøms spesielt strenge, spesielt mot korrupsjon, et onde som fortsatt plager landet.

READ  Uigurer i Kina: «Å lagre Koranen på telefonen din kan utløse en politietterforskning», avslører HRW

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *